22 Şubat 2017 Çarşamba

Gazete kağıtlarıyla çiçek yapımı


Merhabalar,

Ben gazete kağıdıyla böyle çalışmayı sevdim.Yoksa gazete kağıtlarıyla çok emekli,çok güzel çalışmalar yapılabiliyor.Hasır görünümlü sepetler örülebiliyor,ama ben hem kolay olsun,hem de güzel olsun taraftarıyım.Çünkü uğraşırken eğlenmek,mutlu olmak istiyorum.Yani stresden olabildiğince kaçıyorum.Ortaya çıkan güzelliklerle de mutlu oluyorum.Hadi bakalım çiçeklerimize.Gazeteden yapıldığı hiç belli olmuyor.İşte gazete kağıtlarıyla böyle bir güzellik çıktı ortaya.


Gerçekten çok eğlenceli.Çocuklarımızla harika bir hafta sonu etkinliği.Gördüğünüz gibi gazete kağıtlarını gelişi güzel yırtıp,elimizde buruşturuyoruz.Birbirine yapıştırarak toplar oluşturuyoruz.İnce bir tele hazırladığımız topu geçiriyoruz.Sonra da gönlümüze göre akrilik boyayla boyuyoruz.Sulu boya veya ojeyle de denenebilir.


İşte,ortaya çıkan kurutulmuş gül ayarında harika çiçekler.


Evdeki diğer çalışmalarımla beraber görüntülemeye çalıştım.Herkesin çok beğendiği dilek ağacım,duvarda da işlediğim etamin panom.Şimdi de eklenen bu güzel çalışmam.Hayatımızda çok pahallı şeylere gerek yok.Kendimiz de sıcak görüntüler ekleyebiliriz.



Vazomuzun içine birkaç renk de katmalıydım.Tellere tutkal sürüp pulları üzerine döktüm,kimine boncuk geçirdim.Kimine de dövme ya da yarma diyoruz yapıştırdım.Altın sarısı akrilik boya ile buğday başağı görüntüsü verdim.Tutkalım çok güçlü olduğu için üzerindekiler gayet sağlam duruyor.
İşte böyle arkadaşlarım,vazomu öyle böyle derken doldurdum.Telleri inanmayacaksınız ama yolda inşaatların önünden geçerken yerde buldum.Güzelce yıkadım,onları da değerlendirmiş oldum.





  Umarım,sizler de beğenmişsinizdir.Sayfama uğrayıp,beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.Son olarak Kahramanmaraş'a ait ceviz oyma sandığımla başbaşa bırakıyorum sizleri.Hoşçakalınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder