15 Ekim 2017 Pazar

Lacivert boncuklu bileklik yapımı



Merhabalar,
Yaz aylarında işlediğim bu bilekliği sizlerle paylaşmak istedim.Bunaltıcı sıcaklar yüzünden yayınlayamamıştım.Eh artık havalar serinledi,hatta kış kapımızda.Çayımızı,kitabımızı alıp büzüşüvereceğiz artık.Yağmurlar şarkılarını söyleyecek,damlaların camlardaki süzülüşünü izleyeceğiz.Ağaçlar süslerini konfeti yapıp üzerimize dökecek.Yüreklerimiz ise koşuşturmalı.Yeni bir mevsim ve yeni işler,yeni hayatlar başlayacak.

Yaptığım bu bileklik biraz zor.Kum boncukların içinden 3-4 kez geçildiği için iki kere iğnem kırıldı.Zar zor bitirdim.Zor işleri severim ben.





Yüzük ve kolyeyi her zaman kullanmışımdır.Bilekliği de takı yapmaya başlayınca mecburen kullanmaya başladım.Aslında kıyafetlerimle bir bütünlük sağlıyor.Hepsini zevkle kullanıyorum.Bu modelin yapım aşamalarını anlatmak bir hayli zor olacağı için video koymam daha iyi olacak.









Merak edenler için videosunu paylaşıyorum.Buradaki boncukları bulamadığım için benimki anca bu kadar oldu.Beğenilerinize.Kalbiniz iyilikle dolsun.Sevgiler.







Anlatımlı İnci kolye ve bileklik yapımı



Merhabalar,

Musmutlu bir pazar günü dileğiyle başlayalım paylaşmaya.Hayat paylaşınca güzel demiştik.Bakın bloğumda artık reklam yayınlanıyor.Sabreden derviş,muradına erermiş.Reklam için 2. başvurumda nihayet reklam alabildim.Sevinçliyim,mutluyum.Mutluluk nasıl bir şey bilemiyorum ama balkondaki nar ağacım çiçek açtığında da mutlu oluyorum.Bloğum reklam alınca da musmutlu oluyorum.İşte böyle hallerdeyim.



İncili bir takımım olsun istedim.Bu modelle de zarif bir takım olacağını düşündüm.Yapımı gayet basit ama,eskisi kadar vaktim olmadığı için hemen bitiremedim.Bugün de yüzüğünü yapıp takımımı tamamladım.Yarın takıp,yeni işime gideceğim.


Misinamızı uzun tutalım,çünkü ortalayıp işliyoruz.Misinanın bir ucuna 7 tane sarı kum boncuk takıyoruz,diğer ucuna da bir kum boncuk,bir inci boncuk,bir kum boncuk takıyoruz.



Misinanın iki ucunu bir kum boncuğun içinden geçiriyoruz.Model oluştu,aynı işlemi tekrar ederek kolyemizi ve bilekliğimizi bitiriyoruz.Bu kadar basit,çabuk da bitiyor.Altın görünümlü incili bir takımımız ortaya çıkıyor.


Ben uzun kolyeleri seviyorum,takıp çıkarması kolay oluyor.Sizler boynunuza göre yapabilirsiniz.Herkes kendine yakışanı bilir.Başka modellerde görüşmek üzere.Hoşçakalınız.


Anlatımlı inci yüzük yapımı


Merhabalar,

Sonbaharın sessizliği işitiliyor artık.Derin bir sakinlik ve sessizlik var etrafta.Kuruyan tabiatın sessiz çıtırtıları hissediliyor.Yaz çiçekleri kuruyup gidiyor,üzerlerinde yerlere dökülen tohumları baharı bekleyecek canlanmak için.Rüzgar biraz daha hırçın,savuruyor yaprakları.Özledik tabii ki sonbaharı.Gökyüzü daha mavi artık,daha ışıltılı.

Birazdan kışlıkları çıkaracağım,yazlıkları kaldıracağım,dolaplar düzelsin biraz.Bu arada da incili bir takım yapayım dedim kendime.Siyah kıyafetlerin üzerinde zarif oluyor.Yüzüğünü yaparken belki sizler de yapmak istersiniz diye düşündüm.Yapım aşamalarını fotoğraflamaya çalıştım.Sizlere kolay gelsin.



Yüzüğümüzün yapım aşamalarını vermeye çalıştım.6 tane inci boncuğumuzu misinaya geçirip düğüm atıyoruz.

İğnemizi, bir tane inci geçirip karşısına gelen boncuğun içine geçiriyoruz.Böylece papatyamız oluşuyor.



7 tane kum boncuk takıp,sırayla inci boncukların içinden geçiriyoruz.


Aynı işlemi 2.defa bir boncuk atlayarak  yapıyoruz.



En son ortadaki incinin etrafını dolduruyoruz.Böylece yüzüğümüz gül şeklini almış oluyor.Yapımı gayet kolay.


Gülümüz oluştuktan sonra parmağımıza takılacak yeri işliyoruz.İşlem bitince güzel bir yüzüğe sahip oluyoruz.Güle güle kullanalım,değerli arkadaşlarım.Birazdan da yaptığım inci kolyeyi paylaşacağım.Hoşçakalınız.