3 Şubat 2017 Cuma

Silikonla takı yapma

Merhabalar,

Gününüz neşeli ve güzelliklerle dolu olsun.Sevdiklerimizle canlansın hayatımız.Sıcacık çaylarla ,güzel sohbetlerle bol güneşli günlerimiz olsun.Güneş her gün doğuyor tabii ki önemli olan güneşteki ışığı görebilmek,altında ısınabilmek,biraz da hayal kurabilmek.

Önce hayaller ölür,sonra da insanlar.
                                        Shakespeare

Gerçekler hep gerçek malesef,ama hayaller öyle mi?Rengarenk,çeşit çeşit,ışıltılı.Hayattaki ışıltımız kainatı aydınlatmalı.Geçtiğimiz yollara damgalar vurmalı.Hayaller bir gün gerçek olmalı.Hayal edebiliyorsak varız,hayal edebiliyorsak mutluyuz.

Kafamda projeler uçuşup dururken,birden slikon tabancamı aldım,ilk takı denemelerimi yapmaya karar verdim.Sonuç fena değildi,zevkle takabileceğim bir kaç yüzük ve bir de kolye yapmayı başardım.Hem de çok kısa bir sürede.





Biraz hızlı çalışmak gerektiği için  silikonlu halini çekmem mümkün değildi.Yanmaz kağıt üzerine sıcak slikonu aynı noktadan istediğim boyuta gelene kadar sıktım.Silikon biraz yayılıp üzeri düzgünleşince  boncukları üzerine  bolca döktüm.Yapışmayan yerlerine de silikon soğumadan tek tek yapıştırdım.Birini de simle çalıştım.Evdeki yüzük halkalarıma güzelce yapıştırdım.Gayet pratik,güzel bir çalışma oldu.

Takılara hep merakım olmuştur,özellıkle de yüzüklere.Hemen takmaya başladım bile.Evde daha bir sürü boncuk ve renkli pullar var.Ama onları farklı şekilde çalışmayı düşünüyorum.Bir silkon tabancanız varsa,hemen deneyin derim.Sevgilerle.



4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,güzel kızım.Biraz acemi işi oldu ama zamanla farklı şeyler de yapabilirim diye düşünüyorum.Öptüm.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş bende de silikon tabancası var yapabilir miyim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlıcığım yeni gördümihemen cevaplıyorum.Silikon tabancan varsa boncuk,sim gibi şeylerin varsa hemen yapabilirsiniz.Yalnız silikon tabancan iyice ısınsın.Silikon bol ve süratli akmalı.Hep aynı yere sıkacaksın.İstediğin boyuta gelince sıkmayı bırak.Silikon yayılıp dümdüz bir görünüm alınca hemen boncukları bolca üzerine dökeceksin.Bu işler silikon kurumadan hızlıca olacak.Beğenmezsen bir daha dene,daha güzel olacaktır.Öpüyorum.

      Sil