2 Aralık 2018 Pazar

Doğa Sergisi

Merhabalar Sevgili Doğaseverler,

Güzel bir sonbaharı arkamızda bıraktık.Ben biraz daha sonbaharın tadına varayım dedim,bağdan,bahçelerden topladığım yaprakları,ağaç dallarını değerlendirip güzel bir şeyler yapmak
istedim.Doğa huzur verir insana.Hangimiz dağda,ırmak kenarında yürümekten mutlu olmaz ki..Ben de minik öğrencilerimizde doğa sevgisinin temelini oluşturmak ,onlara doğayı sevdirmek adına kolları sıvadım.Bizler sokakta büyüyen bir nesildik.Şimdi ise evin içinde teknolojik aletlerle vakit geçiren harika ama mutsuz bir nesil var.Oysa ki bu çocukların çiçeğe, toprağa ve oyuna ihtiyacı var.Haydi bakalım dedim ve başladım aşağıdaki çalışmalara.

Amerikan sarmaşıklarının sonbahardaki renk cümbüşü harika oluyor..Karton zemin üzerine topladığım çeşitli yaprakları silikonla yapıştırdım.




 Ateş dikeni çalısının meyvelerini sepete yerleştirerek sonbahar rengini yakalamaya çalıştım.Ben çitlembik diye biliyorum , çocukken meyvelerini koparıp yerdik.Şimdiki nesil çocukları bilmem yerler mi?


 Ağaç dalları ve Amerikan Sarmaşığı yapraklarından güzel bir ağaç yapmaya çalıştım.Renkleri gerçekten büyüleyici.Kuşburnu ve çam kozalakları eşliğinde basit çalışmalar.


Çam ağacı yaprakları,küçücük bir dalı bile görsel harikalar oluşturabiliyor.Tahta çubuklarla yaptığım çerçeveler sevimli bir hava kattı sergimize.Konu doğa olunca her şey ağaçtan olmalı.


Kurutulmuş çiçekler hatta dikenler bile göze hoş görünüyor.


 Bağdan topladığım böğürtlenlerden oluşturduğum bu tablo favorimdi.Odamın tavanına yeni lambalar takılması için alçılar yuvarlak olarak kesilmişti.8-10 tane kadar bu yuvarlak alçıları ne yapabilirim diye düşünürken birden kafamda böyle bir fikir oluştu.


Çam kozalağı deyip geçmeyelim,kozalaklardan pek çok şey yapabiliriz.Doğal olsun diye kozalakları boyamadım.

Ağaç dalları,çam ağacı dalları,küçücük dallar bile süslenince harikalar oluşturabiliyor.
Zevkli ve basit çalışmalar.

Bağdaki bademleri de unutmadım.Minik öğrencilerimiz için bademleri de materyal olarak kullandım.


Evet,taşlar da önemli.Üzerine basıp geçiyoruz,ama taşlar da miniklerin kafasında bir şeyler oluşturmalı.Minik gözler için taşlardan çiçekler  oluşturdum.Çocuklarımız geleceğimizin teminatı olduğuna göre onlar doğayı sevmeli ve doğaya sahip çıkmalı.


Miniklerimize çalışmalarımızla bir şeyler verebildiysek ne mutlu bizlere.Çocuklar yarınlarımız.Her sevgi küçük yaşlarda kazanılır,bu yüzden çocuklarımızın çiçeklere, toprağa dokunmasına izin verelim.Hoşçakalınız.