28 Ocak 2017 Cumartesi

Alüminyum Çalışmaları


Merhabalar,

Çalışmalarımızı paylaşmaya devam edelim.Çünkü hayat paylaşınca güzel.Deneme projeleriyle bir şeyler üretmeye devam ediyorum,bazen başarılı olamıyorum,ama bu proje içime sindi.Öyle içime sindi ki hemen kızıma hediye edeyim dedim.Artık kafamda alüminyum ile değişik projeler uçuşmaya başladı,birkaç deneme daha yapmaya karar verdim.Şu an ev ortamı kalabalık olduğu için uygulamaya geçemiyorum.


Ben bu çalışmayı evdeki buat kapakları üzerine denedim.Ama sert bir mukavva da işimize yarayabilir.Çekimler akşam olunca doğal çıkmamış.Yapılış aşamalarını alüminyum folyo  çalışmalarında detaylı bir şekilde anlattım.





Şöyle toplu bir poz versinler istedim.



Hayırlı geceler,gülümsemeyi unutmayın.

27 Ocak 2017 Cuma

Alüminyum folyo çalışmaları

Merhabalar,akşamınız huzurlu olsun.

Hayatın akış hızına yetişmek çok zor.Hayat bu, iyiyi de sunar,kötüyü de.Ama biz iyiye odaklanalım,patlamış mısırlı,bol meyveli güzel bir akşam geçirelim.Okullar tatil,çocuklarımız yanımızda,sabah stresi olmadan güzel kahvaltılar,mis kokulu çaylar,gelsin üstüne köpüklü kahveler,bundan ötesi var mı?Ama bu güzelliklerin arasına birkaç güzel iş de sıkıştıralım.

Küçük kızım gittiği kafeden elinde cam şişeyle eve gelmiş,Anne ,sen bundan bir şeyler yaparsın diye getirdim,dedi.Gülesim geldi,çocuklar durumumun vahametinin farkında yani.Neyse çok sevindim,bir şeyler yaparım dedim.Mutfak tezgahında sırasını bekliyordu.Artık tam sırasıydı.Şişeyi elime aldım ve böyle bir tasarımla buluşturdum.

Süt kutusundan yaptığım çiçeklerden birkaçını bu  şişede kullanayım dedim.İkili bir takım oluşturdum.



Gördüğünüz gibi şişeye önce evde bulduğum bir ipi sıcak slikonla dal şeklinde yapıştırdım.Mukavvadan kestiğim yaprakları şişeye gene slikonla sabitledim.Yaprakların
üstüne sıcak slikonla damarlar yaptım.


Alüminyum folyoyu önce kırıştırdım,sonra dikkatlice açtım,düzgün bir zemin oluşması için merdaneyle üzerinden hafifçe geçtim.


Şişeyi tutkalladıktan sonra alüminyum folyoyu dikkatlice şişeye sararak yapıştırdım.İpin ve yaprakların belirginleşmesi için folyoya yırtmadan kulak pamuğu kullanarak yanlarından hafifçe baskı uyguladım.İşlem tamamlanınca siyah mürekkeple  bütün şişeyi boyadım ve fazlasını kağıt havluyla aldım.Böylece gümüş görünümünü kazanmış oldu.Yaprakların aralarına süt kutusundan yaptığım çiçekleri slikonla yapıştırdım..Her şey bittiğinde gayet mutluydum,çünkü ilk kez yapmama rağmen başarılı bir çalışma olmuştu.

Hiç bir masraf yapmadan güzel objeler oluşturmuştum.Demek ki biz kadınlar pek çok güzel şey yapabiliriz.Gerçi buna şüphe yok.Kadın demek ,incelik demek.

Sükut,
İncelik,
Edep ve zarafet
İnsanı,her gittiği yerde sultan yapar.
                             Mevlana





Hoşçakalınız.

Süt kutusundan çiçek Yapımı

Merhabalar,Değerli arkadaşlarım.

Güzel bir günün ardından burdayım.Büyük kızım tatil için burada,yeğenim burada.Daha ne olsun,sizlerinde keyifli bir gün geçirmenizi dilerim.Boş vakitlerimde izlediğim videolarla birçok şey öğrenip,yapabileceğimi gözüme kestirdiğim çalışmaları denemeye gayret ediyorum.Sonuç başarılı olunca da çok mutlu oluyorum.İzlediğim videolarda süt kutusundan çok güzel güller yapılıyordu.Ben de denemeye karar verdim.Yapım aşamalarını sizlerle de paylaşmak istedim.


Gerekli malzemeler:
Süt kutusu
Sıcak slikon
Tutkal
Alüminyum folyo
Mukavva
Biraz ip
Öncelikle iki tane süt kutusunu kesip güzelce deterjanla yıkayıp,kuruladım.




Kutunun çizgileri doğrultusunda küçük bir bardak ve kahve fincanını ölçü olarak kullandım.Kalemle çizdikten sonra keserek yuvarlak şekiller oluşturdum.Kutunun kenarından ince bir şerit kestim.Köşesinden kutunun renkli katmanını çıkardım.Hemen soyuluyor.O ince şeriti ikiye katlayıp içe doğru kıvırarak gülün orta kısmını oluşturuyoruz.


Yuvarlak kestiğimiz parçaları ortadan dörde bölüyoruz.Sürfile makasıyla hafif şekil veriyoruz.Sonra elimizle yaprakların kenarlarını kıvırıp çiçeğin yapraklarına doğal bir görünüm vermeye çalışıyoruz.


En küçük kestiğimiz yuvarlak parçayı zemin olarak kullanıp yaprakları slikonla yapıştırıyoruz.Önce dört yaprak,ikinci kat için daha küçük yapraklardan üç tane yapıştırıyoruz.Ortasına da minik kıvırdığımız gülü yapıştırıp çiçeğimizi tamamlıyoruz.İlk çiçeğim çok başarılı olmadı ama sonrakilerde daha başarılı oldum..


Mukavvaya önce kalın bir ipi slikonla dal olacak şekilde yapıştırdım.Yanlarına mukavvadan yapraklar kestim,yaprakların üzerine sıcak slikonla damarlarını yaptım.
Sonra da  mukavvayı alüminyum folyo ile kapladım.Önce alüminyum folyoyu elimde biraz kırıştırdım.Sonra mukavva parçasını tutkalladım.Üzerine folyoyu yapıştırdım.Elimle  folyoyu iyice düzelttim.Siyah mürekkeple ya da ayakkabı boyası da olabilir,folyoyu boyadım,kağıt havlu ile fazla mürekkepleri sildim.Böylece dalgalı bir görünüm sağlanıp,gümüş havasına bürünüyor.Evde şeffaf ayaklarım vardı.Tablomu üzerine yerleştirdim,benim için gayet başarılı bir çalışma oldu.Daha tabii ki devamı var.Şimdilik yemek saati,hoşçakalınız.




17 Ocak 2017 Salı

Kavanoz boyama



Merhabalar,
Kavanoz çalışmalarım şimdilik bu kadar.Daha boyayacağım,kahve,şeker,tuz kavanozlarım var.Onları nasıl çalışacağıma henüz karar vermedim.Sizler için şöyle toplu bir poz verdiler,minik kavanozlar.Hayatta  her şey ilk günkü temizliğiyle dursa ne güzel olurdu değil mi?Birkaç gün seyredip,sonra baharatları doldurup,dolaba koyarım.Benden bu kadar arkadaşlarım,umarım sizlere ilham olabilmişimdir.Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle kapanışa geçiyoruz.Sevgiler.






Kavanoz boyama


Merhabalar,
Kafamdaki projeler bitmiyor,bir yenisi ekleniyor.Yeninin araştırmalarını yaparken,eskinin sunumlarını hazırlıyorum.Bilgi,birikim olmadan hiçbir şey olmuyor.Malzemeler,hayal gücü derken bir de cesaret gerekiyor.İşe başlama cesareti.Bazen nereden başlayacağımı bilemiyorum.Malzemelere bakıyorum,malzemeler bana.Kavanozların hepsini farklı çalışmak istedim.Böyle bir çalışmada karar kıldım.Gazete kağıtlarıyla çalışmayı çok seviyorum.Rastgele kopardığım gazete kağıtlarını çakmakla yaktım.Dekupaj tutkalı ile yapıştırdım.Sonra peçeteden kestiğim gülleri gazete kağıdının üzerine yapıştırdım.Kapakları da aynı şekilde çalıştım.Kurdelayla süsledim.Bence bunlar da güzel oldu.Kendi kendime beğenip duruyorum.Sırada vernikleme var.Kutular,kavanozlar hepsi verniklenmeyi bekliyor.En kısa zamanda vernik almalıyım.Sevgilerle.





Kavanoz boyama


Merhaba Sevgili Arkadaşlar,

Kavanoz çılgınlığımıza devam edelim.Kavanozlarımı yenilemek epeydir aklımdaydı.Yenilik iyidir,küçük değişiklikler,küçük mutluluklar...Büyük mutluluklar,sağlığımız,çocuklarımız.İlk defa cam boyadım.Enamel boya 6 TL ye aldım,yapısı akrilik boyadan biraz farklı,sanki içinde yağlı bir madde var.Kavanozları üç kat boyadıktan sonra peçetedeki gül desenlerini kestim.Peçeteyi katlarından kurtardıktan sonra dekupaj tutkalı ile yapıştırdım.Enamel boyanın içine azıcık kırmızı akrilik boya kattım,kapakları boyadım.Puantiyeyle süsledim.Samansı ipimizle de bağlayıp güzel bir görünüm elde ettim.Bu çalışmam da ayrı bir güzel oldu.Umarım beğenirsiniz.Kocaman sevgiler.






Kavanoz boyama

Merhabalar,

Yeni günün hepimize huzur getirmesi dileğiyle.Küçük sevinçlerimizle,mutluluklarımızla uçmaya çalışalım,özgürce.Hayatı yaşanılası hale getirelim.Uçmak için ille de kuş olmak gerekmiyor ya.Yüklerimizi bırakalım,atalım kafamızdan her şeyi.Sonra ister bir güvercin olalım,ister bir minik serçe şarkımızı söyleyelim gökyüzüne.Sonra uçalım masallar ülkesine,her birimiz bir masal kahramanı,Ülkede bolluk bereket.kötü cadılar cezalarını bulmuş,sevenler kavuşmuş.Hayatımız güzel bir masal olsun.

Masallar diyarından Sevginin Diyarına.Sevgi çıldırmış mı ne?Şimdi de kavanozlara takmış kafayı.Çeşit çeşit kavanozlar,seç,beğen al.Hepsi farklı desen,farklı model,içimden geldiği gibi.Bu kavanozumda farklı bir transfer denedim.Birkaç örneğini görmüş,mutlaka yapmalıyım demiştim.

Koli bantı ile transfer yapma:

1.Yazıcıdan siyah,beyaz resim çıkarıyoruz.
2.Resimlerin üzerine koli bantını yapıştırıyoruz.
3.Kenarlarını kesip,resimleri 4-5 dakika suda bekletiyoruz.
4.Sonra yumuşayan kağıtları bantın üzerinden elimizle sürterek çıkarıyoruz.
5.Bantta sadece resim kalana kadar kağıtları temizliyoruz.
6.Bantın fazla kısımlarını kesip kavanozumuza yapıştırıyoruz.
7.Dekupaj tutkalıyla resmimizi üstten de tutkallıyoruz.
8.Kavanozumuzu istediğimiz şekilde süslüyoruz.
Ben kırmızı akrilik boya ile puantiye çalıştım.Kurdelayla süsledim,cici bir çalışma oldu.Beğenilerinize.












14 Ocak 2017 Cumartesi

Kutu kaplama


Merhabalar,

Kutu kaplama krizinde mutlu son.Plastik pekmez kutusu,orijinal rengini bozmadım.Kapağın orta kısmına güllerle dekupaj yaptım,kenarlarını da biraz renklendirdim.Bu kutu küçük kızımın.Anne beni yansıtsın dedi.O zaman siyaha,griye boyamam lazım dedim.Kendisi tarz takılır.Çalışırken özgür olmalıyım onu anladım.Başkasının isteklerine göre çalışamıyorum,kafama göre takılmam gerekiyor.Kafama göre takıldım,neyse küçük hanım beğendi.Güle güle kullansın.



Çalışmalarımızın topluca görünümü.Burada poz versinler.


Ama asıl yerleri burası,odam şenlendi.İçim açıldı.yeni çalışmalarda buluşmak üzere,Yeni çalışmaları şimdilik biriktiriyorum.Yakında da onları sergilerim.Hepinize kocaman sevgiler.


Kutu kaplama


Merhabalar,

Yeni peçeler almışken,kutu kaplamaya devam edelim.Kaç senelik metal takı kutum.Akrilik boya tutmayabilir diye,tamamen peçete ile kaplamaya karar verdim.Neyse sorunsuz tamamlayabildim.Şimdi şifonyerimin üstünde odamı süslüyor.Eski takılarımı hangi akla hizmet ettiysem dolap içlerini düzenlerken ,sanırım sinirden kendimden geçmiş olmalıyım ki,apartman görevlimizin hanımına daha birçok şeyle beraber verdim.Kadıncağız takılarımı verdiğime çok sevinmiş,mutlu olmuş.Güle güle kullansın.

Şimdilerde de takı yapma videoları izliyorum.Verdiğim takıların materyallerini kullanabilirdim diye dövünüyorum.Yapılacak bir şey yok,güle güle kullansın,ben de yeni materyallerle yeni çalışmalara devam edeyim.belki imkansızlıklar daha güzel takılar çıkarmama vesile olur.Evet,bundan sonra da boşalan takı kutumuzu doldurmaya çalışacağım.Sevgilerle.




Kutu kaplama


Merhabalar,
Birkaç gün önce, ahşap boyama kursuma gidip hocamı ziyaret edeyim dedim.Bu sene gidemedim,ama siz şahitsiniz boş da durmadım yani.Kahveydi,sohbetti derken özlemimizi giderdik.Gitmişken birkaç yeni peçete,birkaç boya aldım geldim.Peçetemin desenini çok beğendim.Kutularım hazır bekliyordu,hemen boyamaya başladım.Bu da böyle bir hastalık işte.



Kutumuz dondurma kutusu.Malum Kahramanmaraş'ın dondurması meşhur.Şoklanıp istediğiniz yere götürebilirsiniz.Hemen güzel peçetelerimi dekupaj tutkalıyla yapıştırdım.Kutunun kapağını tamamen peçeteyle kapladım.Alt tarafını akrilik bebek mavisiyle,ponpon fırçayla boyadım.Köşelere peçetenin uygun yerlerini keserek gene dekupaj tutkalıyla yapıştırdım.Boş kalan yerlere de Stencil Şablon tekniği uyguladım. Şablonun üstünden ponpon fırçayla boyayıp,şablonu kaldırınca desen çıkıyor.Kutumu ben çok sevdim.Odamı renklendirdi.Hepinize sevgiler.








Seccade örnekleri



Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle,herkese merhabalar.

Günler bol arkadaşlı,bol sohbetli geçerken,ev işleri biraz ihmal ediliyor ama ne yapalım.Ev işinden kaçışımız yok,her daim bizimle.Ama arkadaşlarımızı,sevdiklerimizi bulunca kaçırmamalıyız.Eski günler,yeni günler,güzel haberler insanı dinamikleştiriyor.

Havalar soğuk,bol gripli devam ediyoruz.Öyle böyle derken nihayet seccademi de bitirdim.Biraz etamin,biraz boyama derken epeyce bir şeyler yaptım.Biraz ordan kopya çektim,biraz burdan kopya çektim,derken nihayet seccademi oluşturabildim.İşlerken farketmedim,bittikten sonra bir kaç hatamı gördüm.O kadar saydım,kenar boşluklar eşit olsun dedim,ama siyah motiflerin birini kısa yapınca
 uzunluk eşit düşmedi.Neyse olmuş bitmiş artık.Güle güle kullansınlar.Sandığa bile koyduk.

Çok klasik seccadeleri sevmiyorum.Ortanca kızım ne oldu bu seccadelere böyle,eskiden camili filan olurdu diyor.Zaman değişti,şimdi seccadeler böyle.Ama bir kaç tane de klasik model işleyeceğim.

Herkese sevgiler.








11 Ocak 2017 Çarşamba

Kışlık kızartma konserve



Merhabalar,güzel arkadaşlarım.

İki gündür griple mücadele veriyorum.Ortalıkta virüsler dolaşıyormuş sanırım,annem,ben ve eşim pat diye yatağa düştük.Bugün biraz gözüm açıldı,bloğuma uğramadan edemedim.Elimde bir sürü tamamlanmamış işler var.Seccadem bitmek üzere,boyadığım kutularım birkaç yeri eksik.Yayınlamak için bitmeleri gerek.Ben onlara bakıyorum,onlar bana bakıyor ama bende  malesef güç yok.

Konservemi kış başında deneme amaçlı yapmıştım.Sanırım bundan sonra da yaparım,İnanın tazesinden hiç farkı yok.Gayet lezzetli.Patlıcanı,kırmızı biber ve yeşil biberi yağda kızarttım.Domatesi robottan geçirip suyunu çekene kadar kavurdum.Sonra kızarttığım malzemeleri ilave ettim.Bir iki taşım kaynattıktan sonra sıcağıyla kavanozlara doldurdum.Kavanozları ters çevirip soğuyana kadar beklettim.Sonra buzdolabına kaldırdım.Günümde de sevgili arkadaşlarımla afiyetle yedik.Kesinlikle dolabınızda bulunmalı derim.benden söylemesi.Kocaman sevgilerle.




9 Ocak 2017 Pazartesi

Portakallı muhallebi



Merhabalar,

Güzelliklerimize devam edelim.Karla karışık yağmur var dışarıda.Su için dağların karlı olması çok önemli.Hafiften karımız yağarken,biz de portakallı muhallebi tarifiyle içimizi ısıtalım.Çok güzel oldu,kesinlikle tavsiye ederim.

Portakallı Muhallebi

Portakal peltesi için

3 su bardağı portakal suyu
3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
 3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
vanilya

Yapılışı

Önce portakalların suyunu sıkıp,nişasta ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.Pişerken üzeri göz göz olsun.
Dibini ıslattığımız kek kalıbına döküyoruz.O soğurken muhallebiyi pişiriyoruz.Sonra yavaşça portakallı peltenin üzerine muhallebimizi döküyoruz.Soğuyunca buzdolabında beklemeye alıyoruz.Servisten önce kalıbımızı ters çeviriyoruz.Nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Hava müsait olmayınca pazarda bulamadım.Muhallebisini mikserle çırpmaya gerek yok,hiç pütür filan olmuyor.Afiyet olsun.Sevgilerimle.




Susamlı kakaolu kurabiye


Merhabalar,

Gün bir bütün olma günüdür diyerek yazıma başlamak istiyorum.Gülümsememizi aldılar,mutluluğumuzu aldılar.İnsanın bir şeyler bile yazası gelmiyor olaylar karşısında.Bugün neler olacak diye endişeyle bakar olduk günümüze,yarınımıza.


Güzel sofralarımız,acı sohbetlerle devam ediyor ve bir o kadar da hayat ,yoğunluğuyla devam ediyor.Günüm için yaptığım bir kaç çeşit tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.Tarifini isteyen arkadaşlarım  ve sizler için güzel bir kurabiye tarifi.

Susamlı kakaolu Kurabiye

1 paket margarin( oda sıcaklığığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (kenarları için)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
vanilya
4,5-5 su bardağı un(Ben 4,5 su bardağı kullandım.)
susam

Yapılışı

Un hariç bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekliyoruz.Güzelce yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle bastırıp su bardağıyla kesiyoruz.Kurabiyelerin kenarlarını yumurta akına batırıp,susama buluyoruz.Sonra 180 derecede pişiriyoruz.30 tane kurabiye çıktı,kalabalık misafirler için ideal.Susamlar çıtır çıtır kurabiyeye güzel bir lezzet veriyor.Önceden yapıp buzluğa da koyabilirsiniz.Sabahtan buzluktan çıkarınca kendi halinde çözünüyor.Ben bir kısmını buzluğa koydum,daha güzel oldu.Kesinlikle tavsiye ederim.Afiyet olsun.Sevgiyle kalın.






1 Ocak 2017 Pazar

Seccade örnekleri


Merhabalar,
Gene etamin krizim tuttu arkadaşlar.Beni müthiş dinlendiriyor.Biraz işin içinden çıkamadım ama başarıyla sonuçlanacak gibi.Böyle bir seccade örneği yok,bitirirsem olacak inşallah.Güller başka bir yerden,etrafındaki şekiller başka bir yerden.Neyime gerek seccade örneği mi yok.Benzerini Pinterest'te görünce hemen işleyeyim dedim.Örneğin yakın çekimi olmayınca ben de benzer örnekleri bir araya getirmeye çalıştım.Yapmak isteyenler için yakın çekim veriyorum.Benim gibi zorlanmayın.Henüz bitmedi,ama az kaldı.Bitmiş halini de ilerleyen günlerde yayınlarım.İşte böyle etaminli günlerdeyim.Sevgiyle kalın.








Yemekler-Eliböğründe

Merhabalar,
Bağda her şey rahat,çeşme suları donmuş,musluklar akmıyor,biz de mümkün olduğu kadar bulaşık çıkarmamaya çalışıyoruz.Bidondaki sular buz gibi.Elinizi yıkadığınıza bile pişman olabilirsiniz,donarak içeri gelip sobanın yanında üşüyen ellerinizi ısıtmak da biraz nostalji oluyor.Su olmayınca da gazete kağıtları imdadımıza yetişiyor.Çıkan çerçöp sobada yanıyor,oh be dünya varmış diyor insan.Bir de yemeği eşiniz yaparsa,benim için tam bir konfor.Bugün yemeğimiz Eliböğründe.
Buraya ait yöresel bir tat.Burada sizlerle paylaşmak istedim.

İstediğiniz miktarda kuşbaşı eti,dana-koyun farketmez tepsinin bir yanına,biber ve domatesi bir yanına yerleştiriyorsunuz.Üstüne bol sarımsak,biraz  kuyruk yağı,biraz da sıvı yağ ilave edip,fırına sürüyoruz.Evdeki fırında veya,dışardaki fırınlarda pişirebilirsiniz.Her türlü sonuç harika.Denemeniz dileğiyle.Afiyet olsun.Sevgiler.








Bağ evinden manzaralar

 Merhabalar,
Yeni bir yıla daha girdik.Acılara,sıkıntılara inat; başımız dik ,göğsümüz kalkan.Hayat bizden korksun
Küçücük mutlulukları kocamanlaştırabilir,hatta sıkıntıları  tek dişi kalmış canavara bile  dönüştürebiliriz.

 Biz de biraz bağ sefası yapalım,temiz havayı içimize çekelim ,sessiz sedasız yeni yıla girelim dedik.
Dağların karlı manzaraları,hatta hafif kar yağışıyla mutlu olduk.Kar biraz daha yağsın diye bekledik ama yağmura dönüştü.Dağların sisi tabiatı heybetlendirmiş,kendimi çok küçük hissettim o an.Bazen bir nokta kadar küçük,bazen Nene Hatunlar kadar koca bir yürek.

Kahvem köpüksüz oldu ama zevkle içmeme mani olamadı.Güzel güzel etaminimi işlerken kahvemi yudumladım,kitabımı da almıştım, ama okuyamadım.Olsun akşam yatmadan okurum dedim.Güzel yemekler,telefon görüşmeleri derken korkunç bir sisle kaplandık.Yollar daracık,arabanın camı buz tutmuş derken,çok şükür sorunsuz evimize dönebildik.2017 hepimiz için iyi bir yıl olur inşallah.