16 Şubat 2017 Perşembe

Kutu kaplama

Merhabalar,

İyisi,kötüsü,eğrisi doğrusu derken bugünü  de bitirdik.Ben bu saatlerde hep ayaktayım.Geceleri oturmayı seviyorum,özellikle de emekli olduktan sonra.Hatta şu an kahvemi  içiyorum.Bu saatlerde bir şeylerle uğraşıp dururum.Benim için üretim saatleri yani.Şu sıralar boncuklara,takılara taktım kafayı.Ama bugün sizlerle farklı şeyler paylaşacağım.Ayakkabı kutusu.

Kızlara ıvır zıvır koymak için lazım oluyor.Şarz aletleri,tokalar,eski telefonlar vs.Küçük kızımın dolabını toplarken aman Allahım kendimi kaybediyorum.Atsam bir türlü,gerekli mi bilemiyorum.İyisi mi doldur kutuya Sevgi diyorum.Hal böyle olunca iki kutu kaplamam gerekiyor.Neyse birini kapladık,güzel oldu.Bu sefer farklı çalışayım dedim.Antik tarzı yakalamaya çalıştım.Bakalım beğenecek misiniz?





Ayakkabı kutumuzu içinden çıkan parşömen kağıdı ile kapladım.Kağıttan küçük parçalar kopararak,gelişi güzel dekupaj tutkalı ile yapıştırdım.Oluşan kırışıklık boyarken güzel bir doku oluşturuyor.


Sonra kağıdın üzerine sıcak silikonla dalgalar oluşturdum.Üzerini siyah akrilik boya ile boyadım.Altın sarısı metalik boya ile önce silikonla yaptığım dalgaları elimle hafifçe boyadım.Sonra fırçayla boyanın fazlasını peçeteye bırakarak altın sarısıyla boyadım.Fırçada çok az boya olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.



Portakal kabuklarını bile değerlendiriyorum, Allahım.Portakal kabuklarından küçük güller yapıp kurutmuştum.Çantanın da kırmızı saplarını bir yerlerde kullanırım diye saklamıştım.Bu işlerle uğraşınca çöpçülüğe de başlıyorsunuz.Şunu bir yerde kullanırım.bunu bir yerde kullanırım derken bir sürü atık maddem oluşuyor.Gördüğünüz gibi çantanın sapları burada işime yaradı.Kuş yuvası gibi yapıp silikonla yapıştırdım.Portakaldan güllerimi altın sarısına boyayarak kutuya yapıştırdım. Böylece kutumu tamamlamış oldum.İçine eski şarz aletlerini filan koyacağım.Kullanılmıyor ama atılamıyor da.Neyse iyi oldu,döküntülerimiz bir yerde toplanmış oldu.Hoşçakalınız.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder