26 Kasım 2016 Cumartesi

Çiçekler-Sedum-sukulentler

Merhabalar,bugün yıne çiçeklerimle devam edelim.
Parlakmustafa,çok sevdiğim çiçeklerimden birisi.Yazın sıcaklarda kurudu,birkaç dalını kurumadan koparıp,suya koymuştum.Şimdilerde keyfi yerinde.

 Bakımı: Aydınlık,güneşli ortamları sever.Gölgede cılız büyür.Toprağı kurudukça sulanmalı,fazla su bitkiyi çürütebilir.-3'e kadar dayanıklı bir ev bitkisidir.Dallarından koparıp,hemen toprağa dikerek çoğaltabilirsiniz.






Crassula perforata:Kolleksiyon bitkisidir.Aydınlık,yarı gölge yerleri sever.Toprağı kuruyunca dibine kadar sulanmalıdır.Donlara dayanıksızdır.Bahar aylarında çiçek açar.Üretimi kolaydır.Dallarından koparıp,hemen dikebilirsiniz.Toprağı geçirgen olmalı.Ben bahçe toprağı ve perliti karıştırıyorum.


Graptopetalum paraguayense:Sukulentleri nedense çok seviyorum.Susuzluğa dayanıklı olmaları harika bir şey.Doğal bitki örtüsüdür,o yüzden toprak seçiciliği yoktur.Güneşi sever,susuzluğa dayanıklıdır.-15 dereceye kadar dayanabilir.

Yapraktan ya da kırdığınız bir daldan kolaylıkla çoğalabilir.



 Sedum Palmeri.Susuzluğa ve donlara dayanıklıdır.Baharda çiçek açar.




Sedum angelina:O da tüm sedumlar gibi susuzluğa ve soğuklara dayanıklıdır.Baharda güzel çiçeklerini esirgemez.Sonbaharda yaprakları kızarır.


Herkese sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder