9 Temmuz 2018 Pazartesi

Pet şişe değerlendirme

Merhabalar,bugün biraz da pet şişe değerlendirelim ne dersiniz?
Hazır su kullandığımız için atılan plastik şişenin haddi,hesabı yok.Çoğu atılırken,bir kısmını bağım için kullanayım dedim.İnternet araştırmalarımdan sonra evdeki akrilik boyalarımı kullanarak çiçek yapımına başladım.Baktım neşeli çalışmalar oluyor epey bir çiçek yaptım.



Hazırladığım çiçekleri ağaç dallarına telle sabitledim.Bahçemin boş yerlerine toprağa iyice gömdüm.Sonuç oldukça başarılıydı.Bağıma sevimli, sıcak bir hava kattı.



Pet şişeler çiçeklerimin arasına oldukça yakıştı.Diğer çiçekler büyüyene kadar bahçemi doldururlar.







Bağda kesilmiş ağaç dallarını görünce üçünü hemen kaptım.Merdiven yaparım diye düşündüm.Merdiveni farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz.Ben elimdeki plastik şişeleri değerlendirdim.Hazırladığımız bu merdiven her yere asılabilir.Duvara asmayı düşünmüştüm.Belki sonra yerini değiştirebilirim.



Benim için keyifli,bol renkli bir çalışma oldu.Bahçeme de yakıştılar.Rüzgar gülü olarak da yapılabilir.Evimizde saksıdaki çiçeklerimizin içine de konabilir.Hayal gücünün sınırı yok.Sizler daha farklı kullanım alanları bulabilirsiniz.



 Bağda böyle çalışmalarla uğraşmak zevkli oluyor.Bir ara yaz sıcaklarında etamin işliyordum.Geçen yaz takı yapıyordum.Bu yaz da bahçem için değerlendirmeler yapacağım sanırım.Şimdilik hoşçakalınız.Sevgiler.




Bağ manzaraları

Merhabalar,

Bahar bağımıza böyle geldi.Sarmaşık gülümüzün ilk çiçeklenişi.İnsanın içini ısıtıyor adeta.Bir taraftan geçen yıldan dökülen tohumlar fışkırıyor,bir taraftan yeni çiçek dikimleri başlıyor.Yabani otları temizleme çalışmaları,bir yandan sulama çalışmaları.Ama yağmur çiçeklere ilaç gibi geliyor.Sen istediğin kadar sula,yağmur bir başka yarıyor çiçeklere.



Hatmi çiçeği,katmerliymiş.Tohumdan üretim.Hatmi çiçekleri ikinci yılında çiçekleniyor.Geçen yıl çok küçüktü,çiçeklenmedi.Bu yıl en güzel çiçeklerimden birisi oldu.Tohumlarını toplayıp bahçenin başka yerlerine de ekmeyi düşünüyorum.



Bodrum papatyası:Fidanlıktan aldım,küçük olmasına rağmen çok güzel açtı.Yayılıcı ve çok yıllık bir çiçek.Kışın kurusa da bahara yeniden canlanacak.


Kirazlarımızın çiçekli fotoğraflarını daha önce yayınlamıştım.Bu sene bol bol kiraz yedik.


Cosmos:Çok naif,onlar da geçen yıl dökülen tohumlardan.





Lillium:İlk defa yetiştirdim.Soğanları mart gibi diktim,çok sorunsuz bir çiçek.Onca yağmura,fırtınaya doluya rağmen çiçeklerini esirgemedi.Saksıda balkonda da rahatça büyütebilirsiniz.



Hatmi çiçeklerim tohumdan demiştim.Hepsi bu bahar açtıkları için renkleri sürpriz oldu benim için.Bunun da rengi çok güzelmiş.


Papatyaları taze sürgünlerinden dikmiştim.Giderek çoğaldılar.Bu bahar harika açtı,göz doldurucu bir çiçek.Bahçenin başka yerlerine dikmeyi düşünüyorum.


Glayör:İlk defa yetiştirdim.Soğanları mart ayı gibi diktim.Hepsi de tuttu.Soğanları 15 gün arayla dikerseniz,hepsi bir anda açıp bitmez.Böylece bahçeniz glayörsüz kalmamış olur.



Dutlar,çilekler afiyetle yedik.


Tradescantia andersoniana:Bu çiçeğim de soğanlı bir bitki.Bahar aylarında canlanıp güzel çiçeklerini göstermeye başlıyor.Yeri hiç uygun olmadı,baharda güzelliğini gösterebilecek başka bir yere taşıyacağım.




Papatyalar her bahçe de olmalı.Baktıkça içinizde kocaman bir canlılık oluşuyor.



Dahlia:İki paket almıştım,sadece bir yumru bahçeme misafir oldu.Mart ayı gibi toprakla buluşturup bekliyorsunuz.Zamanı geldiğinde güzel çiçeklerini sizden esirgemiyor.


Beyaz dahliaları,fidanlıktan iki saksı almıştım.Şu ana kadar durmadan açtılar.Seneye de yumrular daha çoğalır.



Evet,çiçekler daha çok.ama bugünlük bu kadar olsun.Başka bir yerden devam etmek üzere şimdilik hoşçakalınız.Aman çiçeksiz kalmayınız.

8 Temmuz 2018 Pazar

Bahçe düzenlemelri


Merhabalar,
Bahar bütün güzelliğiyle geldi geçti,şimdi sıra yazda.Sıcaklar kendini göstermeye başladı artık.Kışı bebek örgüleriyle geçirdim.Bu arada harika bir torunum oldu.Bebek örgülerimin fotoğraflarını çekip bloğuma koyamadan oğluşumuzun kıyafetleri İstanbul'a gitmiş.Artık İstanbul'a gidince fotoğraflarını çeker paylaşırım.
Şimdilerde bağla uğraşıyorum.Bahçe düzenlemeleri,pet şişe değerlendirmeleri,çiçekler vs.Bağda bunlarla uğraşırken dünyayı unutuyorum.Biraz yoruluyorum,derken pazartesi iş başı.Stresli bir işimiz var.Hep temkinli olmak zorundayız.Miniklerle uğraşmak hem sevgi,bir o kadar da dikkat gerektiriyor.

Baharla birlikte hummalı bir şekilde bahçe çalışmaları başladı.Sağı solu biraz kireçle boyayalım dedim eşime.Aklımda ağaç diplerini boyamak vardı.Boyadıktan sonra da gelsin süsleme çalışmaları.




Kendiniz de ponpon yapabilirsiniz.Ben kırtasiyede satılan ponponları iğne yardımıyla ipe geçirdim.
Sonra ağacın gövdesine doladım.Böyle cici bir görüntü elde ettim.Minik dokunuşlarla bazen büyük güzellikler elde edebiliriz.Küçük dokunuşlarla hayatımızı renklendirelim.Hoşçakalınız.