24 Eylül 2017 Pazar

Anlatımlı bileklik yapılışı


Merhabalar,
Bu modelin yapım aşamalarını sizlerle paylaşmak istedim.Çünkü ben de yapımı anlatılıyorsa mutlu oluyorum.Kolaylık sağlıyor modeli işlerken.Boncuk renklerini bulmak çok zor oluyor.Zümrüt yeşili çalışmak istediğim bir renkti,nasılsa denk geldim,hemen aldım.Boncuğu görünce model gözümde oluşuyor.Çalışmak istediğim modelleri bilgisayar ortamında dosyalıyorumBöylece kafamdaki çalışmaları sırasıyla yapmaya çalışıyorum.




0,25 nolu misina kullandım.Gördüğünüz gibi misinayı ortalayarak çalışıyoruz.İki uca da bir kristal boncuk,dört tane kum boncuk geçiriyoruz.


Dört kum boncuğun en baştakine iğneyi görüldüğü şekilde geçiriyoruz.


Böylece kenardaki pıtırcıklar oluşuyor.


Her iki misina ucuna bir kristal boncuk geçirip,karşılıklı olarak bir kum boncuğun arasından geçirip misinayı sıkıyoruz,böylece boncuklar yerleşip,model oluşuyor.


Şimdi tekrar başa döndük.Yani iki aşamada model tamamlanıyor.Tekrar bir kristal boncuk,dört kum boncukla modelimize devam ediyoruz.



 Bilekliğimizi bu şekilde bitirdikten sonra,sıra kenarlarına geliyor.Pıtırcıkların üste gelen bir tanesinin içinden bir kum boncuk,bir sarı kristal boncuk,gene bir kum boncuğu iğne yardımıyla geçiriyoruz.


İşte sonra da böyle güzel bir bilekliğimiz oluyor.Bunu daha takamadım.Kışlık kıyafetlerime daha uyar diye düşünüyorum.


Hadi bakalım evde biraz misina,biraz boncuk varsa hemen yapmaya başlayabiliriz.Herkese iyi çalışmalar.Kocaman sevgiler.Başka modellerde görüşmek üzere.

Takı modelleri


Merhabalar,
Yayınımıza kaldığımız yerden hızla devam edelim.Zira akşam oluyor,yemek telaşı.Mor rengini çok severim.Boncukları görünce dayanamayıp aldım.Biliyorsunuz çeşitli videolar izleyerek yapıyorum takılarımı.Bazen de örnek çıkarır gibi resme bakıp çıkarıyorum modeli.Yapımı çok zor değil,artık alıştım.





Aynı modelin yüzüğü.Bazen yüzüğü farklı çalışabiliyorum.Yani zevkime göre .Bu takıma başka yüzük olmazdı,takım çalıştım.


Gördüğünüz gibi koluma takıp okuluma gittim bile.Sonuç,çok beğenildi.Umarım sizler de beğenmişsinizdir.




Bir başka sayfada çalışmalarımıza devam ediyoruz.Şimdilik hoşçakalınız.

Bileklik modelleri

Merhabalar,
Paylaşımda bulunmayalı bir ay olmuş,artık zamanı gelmiş.Sıcaklar insafsız,akşamlar biraz daha merhametli.Sonbahar mı,o da şaşkın.Mevsimler ise karmakarışık.Kış nerede,özledim vallahi.
Biraz yorgunum arkadaşlar,emekli olmuştum ama tekrar çalışmaya başladım.İki seneden sonra çok ağırbaşlı bir telaş yaşıyorum.Sakin ve tecrübeli.Heyecan yok,ama şükür var.

Demişim burada bırakmışım.Evet artık Özel bir kreşte müdür olarak çalışmaya başladım.Öğretmenin emeklisi olmazmış derler,doğruymuş.Şimdi de 2-6 yaş arası miniklerleyiz.Hayırlısı bakalım.Bazen aldığımız bu sorumluluk korkutuyor,inşallah başarılı bir eğitim,öğretim yılımız olur.Tekrar yoğun günler içine girdik,fazla vaktim olmuyor,ama yapabildiklerimi yine burada paylaşmaya devam edeceğim.

Evet,güzel çalışmalar yapmıştım,sıcaklardan yayınlamaya fırsatım olmamıştı.Birkaç gündür sonbahar etkisini gösterdi,biraz rahatlarız artık.Çalışmaya başladığım için bu takıları kendime göre yaptım.Her gün birini takıp doğruca okuluma gidiyorum.Hadi bakalım neler yapmışım bakalım.


Bordolu bilekliğim çok sevdiklerimden.Saraylı oldu,ihtişamlı.


Bu modelimde, önce alt zemin işlendikten sonra boşluklara boncuklar işleniyor.


Yüzüğüyle takım oluşturdum.Zevkle kullanıyorum.





Bu parçayı da bir arkadaşıma hediye ettim,güle güle kullansın.



Başka çalışmalarla sayfamıza devam edelim.Şimdilik hoşçakalınız.