30 Mart 2017 Perşembe

Boncuktan bileklik yapımı


Herkese merhabalar,

Vakit gece,herkes uykuda.Yaşanan güzelliklerle birlikte susan gece,uyuyan hayat,dinlenen dünya.Yarının gün ışığı rüyalarımızda.Bahar kokulu rüyalar kuşatsın uykumuzu.Bağırıp da sesimizi çıkartamadığımz rüyalardan uzak,mışıl mışıl,renkli renkli olsun rüyalarımız.

Boncuklarla uğraşmaya devam ediyorum.Çok basit ,minik örnekler.Elimin alışması için basit örneklerle antrenman yapıyorum.Her şey pratiklik istiyor.Heveslenmişken acemiliğimi atıp farklı takılar yapmayı düşünüyorum.Basitten zora doğru.Kendimce uğraştığımı biliyorsunuz.Her seferinde daha güzelini yapabilmek.Benim için önemli olan bu.Çalışmalarımızı da arşivlemiş olalım.

Kızlarım renkli renkli bileklikler istiyor.Renkli boncuklarla çalışmak çok zevkli oluyor.Çarçabuk bitirdiğim bileklik ve yüzük.Yapılış aşamalarına bakalım.Biraz misina ,biraz boncuk.Gerisi size kalmış.Karışık renkli boncuklar almıştım.Poşeti 1,5 TL.Yarısından azı başka çalışmalar için bekliyor.





Misinayı kopçanın deliğinden geçirip ,misinayı ortalıyoruz.Bir ucuna boncuk,diğer ucuna boncuk yerleştirip,üçüncü boncuğun içinden geçiriyoruz.İşlem sadece bu kadar.Çok rahat ve zevkli çalışılıyor.





Burada örnek tam olarak görünüyor.Boncuk çalışmalarını bilgisayar masamın üzerinde yapmak zorundayım.Videoları izle,durdur,başlat,işle.Bu şekilde işimi bitiriyorum.Arada da sizler için fotoğraflamaya çalışıyorum.


Bilekliğin kopçasını takmak için sarı boncuklarla halka oluşturarak bilekliği tamamladım.Ona uygun olarak bir de yüzük yaptım.Daha iyilerinde görüşmek üzere.İyi geceler,renkli rüyalar.





25 Mart 2017 Cumartesi

Boncukla takı yapma

Herkese güzel günler diliyorum.Boncukla takı yapmayı çok sevdim,arkadaşlar.Renk renk,model model.Gördüklerimde aklım kalıyor,aman kolaymış,bunu da yapayım diyorum.Yapımı da çok zama-
nımı almıyor.Yaparken dünyayı unutuyorum.Kızlarında hoşuna gidince iyice aşka geliyorum.Temel olarak aynı,fakat boncukların renklerinin sıralamasına dikkat ediyoruz.o yüzden verev şeklinde duru-
yor.Yüzüğü ne siz sorun,ne de ben söyleyeyim.İzlediklerimin kendimce hali.




Yapım aşamalarını fotoğraflamaya çalıştım.Ancak modeli oturttuktan sonra çekebildim.Videoya bakıp yapmaya çalışınca anca bu kadar oluyor.Anlatmak biraz zor .O yüzden videoyu pay-
laşıyorum.Benim üç boncuklusu,videodaki beş boncuklu.Hiç sıkıntı etmeyin başarabilirsiniz.Ben yaptıktan sonra siz de yaparsınız.








Önümüzdeki yaz ayları için rengarenk harika takılar .Haydi bakalım iş başına.Bugün kendime hem kolay,hem güzel bir bileklik yapacağım.Hepimize kolay gelsin.Sevgiler.



Boncukla takı yapımı


Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Güzel bir güne merhaba derken herkese sağlık ve mutluluk diliyorum.Işıltınız dünyayı aydınlatsın.
Bu aralar boncuklarla uğraşıyorum,kızlarıma minik bileklikler,yüzükler yapmaya çalışıyorum.Bol bol video izledikten sonra yavaş yavaş kolaylarından yapmaya başladım.Çok zor bir şey değilmiş,bunu ağır takılar için söylemiyorum.İşin mantığını kavrayınca modele bakıp nasıl yapılabileceğini anlayabiliyorsunuz.
Büyük kızıma yaptığım bileklik ve yüzük.Yazın kotlarıyla uyum sağlar diye düşündüm.Yapımı gayet kolay.Biraz misina,biraz boncuk.Haydi,hemen başlayalım.






Misinayı gerekli ölçüde kesip boncukları ortasına getirip iki ucuyla çalışmamız gerekiyor.İğneye gerek yok.Bir tarafa iki renkli boncuk,diğer tarafa dört tane beyaz boncuk diziyoruz.Sonra iki tane beyaz boncuğu  bir misinaya geçirip,ikinci misinayı boncuğun diğer tarafından geçirip bir halkayı tamamlamış oluyoruz.Aşağıdaki fotoğrafta net bir şekilde görünüyor.Aynı işleme devam ederek bilekliğimizi tamamlıyoruz.



Yüzüğün yapım aşamalarını fotoğraflamaya çalıştım.Parmağınızın genişliğine göre,resimlerdeki işlemlere devam ediyoruz.Bir şeyler ortaya çıkarmak,ya da başarmak,insanın çok hoşuna gidiyor.Belki de üretmek.Ben çok mutlu oluyorum.Birkaç basit model daha yaptım.Acemiliğimden sonra kendime özel bir kaç kolye filan yapmayı düşünüyorum.Acemilik işlerime devam ediyorum.Şimdilik hoşçakalınız.




18 Mart 2017 Cumartesi

Keçeden çanta yapımı

Kocaman saygılar,kocaman sevgilerle merhabalar,

Bugünkü yayınımıza devam ediyorum,sevgili konuklar.Kıyafetlerime uygun takılar ve çantalar yapmayı seviyorum.Acemi olduğumu da biliyorsunuz.Çok iddiam yok,yapabildiğim kadarıyla sizlerle paylaşıyorum.Acemi işler iyi oluyor,içinde heyecan oluyor.Beğenmezsem biraz sinir oluyorum,bozup tekrar yapmaya başlıyorum.Keçeyi 3 liraya aldım.Taşlarım da vardı.Bu ikinci çanta yapışım.Kesinlikle tavsiye ediyorum,çok rahat bir şekilde kullanıyorum.Birkaç tane daha yapmayı düşünüyorum.Vaktiniz varsa mutlaka uğraşın derim.


İstediğiniz boyutta dikdörtgen bir parça kesiyoruz.Kenarlarına küçük parçalar kesip silikonla yapıştırıyoruz.Sonra kıvırıp yanları tekrar yapıştırıyoruz.Sonra da süslemesini yapıyoruz, taşları yine silikonla yapıştırıyoruz.İşte bu kadar.Toplam on dakikanızı alıyor.Kızım da renklisini istiyor.Kapağı başka renk,önü başka renk filan.Profesyonelim ya,güleyim bari.

Sayfama uğradığınız için hepinize teşekkür ediyorum.Arada not yazmayı da unutmayın lütfen.Hoşçakalınız,güzel hafta sonları diliyorum.






Fermuardan yüzük ve bileklik yapımı

Merhabalar Dostlar,

Takı çalışmalarımız hızla devam ediyor.Farklı şeyler üzerinde çalışmayı seviyorum.Fermuardan harika takılar yapılabiliyor.Evde mutlaka vardır fermuar,tabii olmayabilir de.Önemli değil,bozulan fermuarları değerlendirebiliriz.Düğmeleri atmak yok,bundan sonra fermuarlara da farklı bir gözle bakacağız.Ben bundan güzel bir yüzük yapabilirim mesela deyip,hayal gücümüzü çalıştırmaya başlayacağız.Fermuar deyip geçmeyelim.Çok basit malzemelerle,farklı şeyler yapabiliriz.

Tuhafiyeden aldığım fermuarı,bir daha ki gidişimde yüzük olarak görünce inanamadı hanım.Yüzüğün etrafındakileri boncuk sandı,yakından epeyce inceledi,Allah Allah deyip.sat bunları sat,dedi. Güldüm.









Gördüğünüz gibi fermuarımız etek fermuarı diye satılıyor.Boyu tam bileğime uygun geldi.Siyah kenarları kesip,çakmakla hafiften yakıyoruz.Sadece sarı dişleri kalıyor.


 Yüzüğümüzüm malzemeleri bu kadarcık..Fermuarı içine doğru kıvırıp ara ara siyah iplikle diktim.Sonra etrafına diğer parçayı bolluk bırakarak yine iplikle diktim.Fermuardan oluşan çiçeği keçenin üzerine yapıştırıp keçenin fazla kısımlarını kestim.Sonra yüzük halkasına yapıştırdım,gayet sağlam oldu,çok rahat kullanıyorum.Elde çok hoş duruyor.Şu sıralar sık sık takıyorum.



Bileklik de aynı şekilde oluyor.Kenarlarını çakmakla hafif yakmayı unutmayın.Uç kısmına düğme diktim.Diğer ucu da güzelce diktim.Takı malzemeleri burada nerede satılıyor bilemiyorum.Sizler daha zevkli aparatlarla çalışabilirsiniz.Ben kendimce pratik çözümlerle takımı tamamlamaya çalışıyorum.Sizlere kolay gelsin.Hepinize güzel günler diliyorum.




Fermuardan takı yapımı

Bugün şanlı tarihimizin en nadide günlerinden biri.Biraz hüzün,biraz gurur, içiçe giren duygular.Önünde saygıyla eğilecek tarihi bir sayfa.Hiçbir zaman unutulmayacak şehitlerimiz.Dünyanın en kan dökülen savaşı.250 bin şehit,ruhları şad olsun.

Merhaba Değerli Dostlar,

Akşamınız neşeyle,sevgiyle dolsun.Güzellikler bizi bulsun.Hep mutluluğun peşinden koşup durmayalım,biraz da o  bizi arayıp bulsun değil mi?Dün İstanbul'dan büyük kızım geldi.Bugün beraberdik,yani mutluluk bizimleydi.Güzel bir günün ardından sıra yaptığım takılara geldi.Fermuardan yaptığım kolyeyi kaptı gitti.Oysa ki kendime yapmıştım,baktım çok yakışmış,kendime gene yaparım dedim,güle güle kullansın.Nasıl çok yakışmış değil mi?




Fermuarı tuhafiyeden 4 liraya aldım.Boncuklar  da  5 lira filan.Ama bir sürü boncuk başka çalışmalarda kullanılmak üzere bekliyor.Kullandığım boncuklar yarım boncuk.Yapıştırması rahat oluyor.Yaplışı da gayet basit.Sıcak silikonla canınızın istediği şekilde boncukları yapıştırıyorsunuz.Kenarına siyah danteli fermuarın arka tarafından yapıştırdım.

Bitince de hemen kızınız gelip üstüne yatar.Kızınız varsa takı çalışmalarınızda çok dikkatli olmanız gerekiyor,gördüğünüz gibi.Şaka şaka.
Güle güle kullan,güzel kızım.






Bu da ben.Hangisi mi?Fermuarlı kolyemden bulabilirsiniz.Neyse ki kolyemi önceden takmıştım.Burası Şirinler Anaokulu.Emekli öğretmenler olarak davetliydik.Unutulmayacak kadar güzel bir gün geçirdik.5 yaş gurubu,hepsi de geleceğin adam olacak çocukları.Fotoğraftaki teyzemiz,değerli öğretmenimizin ilkokul öğretmeni.70 yaşında,köyünde okuyan ilk kız. Ne kadar gurur verici değil mi?.İnanın çok  duygulandım.Geçmiş,bugün ve gelecek.aynı tablodayız.Sevgiler.


3 Mart 2017 Cuma

Silikondan çiçek yapımı


Merhabalar dostlar,

Ben bol  kitaplı,bol silikonlu günlerdeyim.Elimdeki kitabın heyecanından sabaha karşı uyumuşum.Belki okumuşsunuzdur,Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı.Kitap öylece kitaplıkta duruyordu.Şimdiye kadar niye okumamışım anlamadım.Kalın bir kitap okur muyum,okuyamaz mıyım derken başladım.İyi ki başlamışım elimden bırakamadım.Kitap çekmeli insanı,biz kitap okumak zorunda olmamalıyız.Kitap çağırmalı beni,ben de elimdeki işi bırakıp okumalıyım.Bu kitap tam anlamıyla böyle.Uykum var ama merakımdan okumaya devam ettim.İşte böyle arkadaşlar okumadıysanız mutlaka okuyun derim.

İzlediğim videolardan yola çıkarak silikonla harika çiçekler yaptım.Hemen bir silikon tabancası almanızı öneririm.Silikonla çalışmak inanılmaz zevkli.Kafamda bir çok çalışma planı var.Zamanla daha güzel çalışmalar yapmayı umuyorum.Şimdi isterseniz çalışmamıza bir göz atalım.Bakalım beğenecek misiniz?







Telim olmadığı için kafamdaki bu çalışma sırasını bekliyordu.Ta ki arkadaşım kahveye çağırana kadar.Sağolsun arkadaşım kapıcıya söyleyip bitişikteki inşaattan getirtti.Epeyce telim var artık.Telle de güzel şeyler yapılabiliyor.Kafamda telle de yapılacak şeyler ürettim.Sırasıyla tabii,çünkü bu çalışmalar hayli vakit alıyor.Öncelikle telimizi kesip aşağıdaki gibi şekillendiriyoruz.



Oluşturulan dalların üzerine silikonu sıkıyoruz.Üzerini yanmaz kağıtla kapatıp bardakla bastırıyoruz.
Silikon sıcak olduğu için elimizle şekil vermemiz mümkün olmuyor.Silikon soğuyunca  rahatlıkla yanmaz kağıttan ayrılıyor.

 Kerpetenim,pensem,rahmetli babamın.Çok meraklıydı alet edavata.Kerpeteni teli keserken kullandım,penseyi de teli kıvırırken.Hayatımda ilk defa elime kerpeten aldım desem yalan olmaz.
Akrilik boya ile boyadım çiçeklerimi.Metalik bakır rengi ve metalik yeşil rengi yeni aldım.Bakır rengine bayıldım doğrusu.Sonunda çalışmamın başarılı olması tabi ki beni çok mutlu etti.




Ama şişem de güzel olmuş değil mi?Şişemi önce kağıt bant yapıştırarak kapladım.Kağıt bantı koparıp bazı yerleri üstüste gelecek şekilde dik,yatay,çapraz yapıştırıyoruz.Önce beyaz akrilik boya ile boyadım.Çiçeklerle uyum sağlaması için altın metalik boya ile azar azar elimle boyadım.Sonra boncuklarımı misinaya geçirip ağız kısmına doğru doladım.Baktım şişede bir boşluk var.Aynı yöntemle silikonla çiçekler yapıp şişeye yapıştırdım.Ben mutlu oldum.Bir şeyler başarmak güzel bir duygu.İşin içine duygu,hayal gücü girince insan mutlu oluyor.Bu mutluluğu da sizlerle paylaşmak harika bir şey.Hepinizi mutluluğa,ve başarıya davet ediyorum.Sevgiler.