27 Şubat 2017 Pazartesi

Folyo bant ile ayna süsleme


Merhabalar,arkadaşlarım.

Aynamı umarım beğenmişsinizdir.Sevginin Diyarı'nda her şey denemesi bedava.Hepinizin evinde aluminyum folyo vardır.Folyo bant da bağ evinde vardı.Eşim soba borularını birleştirirken folyo bant ile yapıştırmış.Harika dedim,bütün malzemeler tamam.O halde başlayalım.




Önce mukavvadan büyükten küçüğe olmak üzere üç tane çiçek kestim.Folyo bantları kesip arkasındaki bantı çıkarıp çiçeklerin üzerine yapıştırdım.Çiçeğin arkasına tekrar çıkardığımız folyo bantın arkasındaki beyaz bantı yapıştırdım.




Folyo bantın üzerine elimle bastırıp çiçeğin belirginleşmesini sağladım.Çiçeğin üzerine kurşun kalemle çizikler attım,çiçeğin damarları oluşmuş oldu.




Sonra çiçekleri büyükten küçüğe üstüste getirip,silikonla yapıştırdım.Mukavvayı düzlükten kurtarmak için çiçek yapraklarını kıvırıp şekil verdim.




Üç tane bu çiçeklerden yaptıktan sonra aluminyum folyoyu koparıp elimle sıkılaştırarak ip haline getirdim.Uç kısmından başlayarak içe doğru kıvırdım.Kıvırırken arada silikonla birbirine yapıştırdım.




Ayakkabı boyası sağolsun,imdadıma yetişti,biraz gölgelendirmeler yaptım.Oluşan çiçeklerin ortasına inci boncuk yapıştırdım.




Mukavvayı yaprak şeklinde kesip silikonla damarlarını oluşturdum.Folyo bantı yapıştırdıktan sonra ucu çok sivri olmayan kurşun kalemle damarları belirginleştirdim.Biraz da tık tık yaptım.Düz olan yerleri kurşun kalemin ucuyla nokta nokta vurdum.Sonra mukavvayı biraz yamultup yaprağa hareket verdim.




Diğer aşamada portakal kabuklarını kıvırıp yaptığım güllerimi kullandım.Altın sarısı boyadıklarım uymadığı için mor akrilik boya ile boyadıklarımı kullandım.Evet,bütün malzemeler hazırlandı,sıra aynaya yerleştirmeye gelmişti.Hepsi hafif olduğu için koli bantıyla kolayca yapıştı.Nasıl bir şey ortaya çıkaracağımı bilmediğim için yaprak yetmedikçe yaprak,çiçek yetmedikçe çiçek yaparken yorulmuşum vallahi.Ama güzel oldu,evdeki herkesten olumlu not aldım.Tabii ben de mutlu oldum.



Malum ayna çekimleri biraz zor oluyor.Folyo da parlıyor,hava da kararınca ışıkta çekim yaptım.Tam yansıtmadı ama beğenilerinize sunuyorum.Hepinize kolay gelsin.Sevgiler.



Folyo bant ile ayna süsleme


Merhabalar Değerli Arkadaşlarım,

Bugün benim için yorucu bir gün oldu.Çünkü aynamı süslemekle meşgüldüm.Mutfakla evin girişi arasında bilmem kaç kere gittim geldim.Yaprak yetişmedi,yaprak yap,çiçek yetişmedi çiçek yap derken epeyce uğraştım.Öyle böyle derken neyse yaptığım çalışma hoşuma gitti.Tabii daha güzelleri de olabilir ama benim gibi amatör biri için iyi diyebiliriz.

Gördüğünüz gibi sıfır masrafla güzel bir aynaya sahip oldum.Malzemeler sadece folyo bant ve aluminyum folyo.Birkaç kurutulmuş portakaldan gül,biraz da mukavva ve de ayakkabı boyası.Çiçekleri ve yaprakları hazırladıktan sonra zevkinize göre tanzim edebilirsiniz.Koli bantıyla da aynaya yapıştırdım.Sıkldınız mı sök at,yenisini yap.Yapılış aşamalarını birazdan anlatacağım.Şimdilik hoşçakalınız.





22 Şubat 2017 Çarşamba

Gazete kağıtlarıyla çiçek yapımı


Merhabalar,

Ben gazete kağıdıyla böyle çalışmayı sevdim.Yoksa gazete kağıtlarıyla çok emekli,çok güzel çalışmalar yapılabiliyor.Hasır görünümlü sepetler örülebiliyor,ama ben hem kolay olsun,hem de güzel olsun taraftarıyım.Çünkü uğraşırken eğlenmek,mutlu olmak istiyorum.Yani stresden olabildiğince kaçıyorum.Ortaya çıkan güzelliklerle de mutlu oluyorum.Hadi bakalım çiçeklerimize.Gazeteden yapıldığı hiç belli olmuyor.İşte gazete kağıtlarıyla böyle bir güzellik çıktı ortaya.


Gerçekten çok eğlenceli.Çocuklarımızla harika bir hafta sonu etkinliği.Gördüğünüz gibi gazete kağıtlarını gelişi güzel yırtıp,elimizde buruşturuyoruz.Birbirine yapıştırarak toplar oluşturuyoruz.İnce bir tele hazırladığımız topu geçiriyoruz.Sonra da gönlümüze göre akrilik boyayla boyuyoruz.Sulu boya veya ojeyle de denenebilir.


İşte,ortaya çıkan kurutulmuş gül ayarında harika çiçekler.


Evdeki diğer çalışmalarımla beraber görüntülemeye çalıştım.Herkesin çok beğendiği dilek ağacım,duvarda da işlediğim etamin panom.Şimdi de eklenen bu güzel çalışmam.Hayatımızda çok pahallı şeylere gerek yok.Kendimiz de sıcak görüntüler ekleyebiliriz.



Vazomuzun içine birkaç renk de katmalıydım.Tellere tutkal sürüp pulları üzerine döktüm,kimine boncuk geçirdim.Kimine de dövme ya da yarma diyoruz yapıştırdım.Altın sarısı akrilik boya ile buğday başağı görüntüsü verdim.Tutkalım çok güçlü olduğu için üzerindekiler gayet sağlam duruyor.
İşte böyle arkadaşlarım,vazomu öyle böyle derken doldurdum.Telleri inanmayacaksınız ama yolda inşaatların önünden geçerken yerde buldum.Güzelce yıkadım,onları da değerlendirmiş oldum.





  Umarım,sizler de beğenmişsinizdir.Sayfama uğrayıp,beni yalnız bırakmadığınız için teşekkürler.Son olarak Kahramanmaraş'a ait ceviz oyma sandığımla başbaşa bırakıyorum sizleri.Hoşçakalınız.



Gazete kağıdıyla kavanoz süsleme


Merhabalar,Sevgili Arkadaşlar.

Gözümün görmediği,ama yüreğimin hissettiği güzel yüreklere kocaman sevgiler.Bahar arada bir göz kırpıp burdayım diyor,hatırlatıyor kendisini.Parklar neşeleniyor insanlarla,hele ki çocuklarla.Mevsimler sırasıyla yaşanıyor hayatımızda.Bize de tadını çıkarmak kalıyor mevsimlerin.Biraz gezmek,biraz güneşin sıcaklığını hissetmek,biraz da hayatın güzelliklerinden güç almak.Çocuklarımızla neşelenmek,onlarla güzel vakitler geçirebilmek.

İşte,size böyle bir fırsat.Çocuklarımızla yapabileceğimiz güzel bir etkinlik.Gazete kağıtları...Gazete kağıtlarıyla neler yapabiliriz?Son derece basit çiçekler yapıp,evimizi süsleyebiliriz.Oluşturduğumuz bu çiçeklerle küçük tablolar yapıp,duvarlarımızı süsleyebiliriz.Verin gazete kağıtlarını ellerine istedikleri gibi parçalayıp,şekillendirsinler.Verin sulu boyayı ellerine istedikleri gibi boyasınlar.Güzellikler ortaya çıkarsınlar,mutlu olsunlar.





Gazete kağıtlarını rastgele yırtalım,elimizde buruşturalım,sonra da istediğimiz şekilde kavanoza yapıştıralım.


Akrilik boyalarla boyayıp renklendirelim.Eski bir penye parçasını tutkalı sulandırıp içine batıralım.Kavanoza uygun şekilde yerleştirelim.Kurumasına izin verelim.Ben bu bekleme işlerinde sıkılıyorum.Uzun süre beklesem daha iyi olabilirdi.Kuruyunca altın sarısı ile boyayıp gölgelendirmeler yaptım.Çiçeklerin içine biraz hareket gelsin diye boncuklar yapıştırdım.Evet kavanoz ortaya çıktı,ama gazete kağıtlarıyla çalışmak çok hoşuma gitti.İçine biraz da çiçek yapayım dedim.Yaptım da birazdan.Sevgiler.




20 Şubat 2017 Pazartesi

Süt kutusundan çanta yapımı

Merhabalar,

Süt kutusundan daha önce güller yapmıştım.Şimdi de çanta yapmayı denedim.Sonuç gayet başarılı.Zevkle kullanabileceğim güzel bir çantam oldu,üstelik sıfır masrafla.Evdeki malzemelerimi  de değerlendirmiş oldum.Bundan sonra kıyafetlerime,takılarıma uygun farklı çantalar yapabilirim.Denemesi bedava,beğenmezseniz atın çöpe,yenisini yapın.

Çantamızın yapım aşamalarına gelelim.



Süt kutumuzu kesip yıkıyoruz.Elimizdeki güzel bir kumaşla kaplıyoruz.Tutkalım olmadığı için,kenarlarını silikonla yapıştırdım.



Kartondan veya mukavvadan  iki parça kesip  onları da kumaşla kaplıyoruz.Parçaları kutunun ölçüsüne göre kesiyoruz.


Parçaları da silikonla yapıştırıyoruz.Sonra iç kısmını astarlıyoruz.Ben fotoğraf çekmeyi unutmuşum.



Çanta oluşunca kapak kısmına yapışkanlı cırt cırtlardan yapıştırıyoruz.


Sonrada üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.İşte bu kadar arkadaşlar.Ben birkaç tane daha yapmayı düşünüyorum.Kafamda projeler var.Şimdilik bu kadar.Herkese iyi geceler,tabii bana da.


Süt kutusundan çanta yapımı

Merhabalar,güzel arkadaşlarım.

Gün bitmek üzere,ben gene buradayım.Biraz yorgun.biraz uykulu,evde herkes uyku modunda,malum yarın pazartesi.Bugün arkadaşlarımla olduğum güzel bir gündü benim için .Bol sohbetli,bol yemekli.Eski dostların hayatımızda ayrı bir yeri vardır malum.Biraz mutlu,biraz hüzünlü.

Tabii ben gene taktım,takıştırdım.Yeni çantamı da aldım.Kimi arkadaşlarım hazır sanmış,bir arkadaşım,bunu sen yapmışsın dedi.Nereden anladın dedim.Böyle bir çanta yok çünkü dedi,güldük.Evet,kendin tasarlayınca kimsede olmuyor tabi ki.


Nasıl beğendiniz mi?Evde pitikareli kumaşım vardı.Takılarımla uyum sağlayacağını düşünerek hemen buzdolabında bitmek üzere olan süt kutusunu çıkardım.Kutuyu kesip doğradıktan sonra bu cici çantayı yaptım.Yapım aşamalarını birazdan yayınlayacağım.





Bu da ben,taktım takıştırdım,arkadaş toplantısına gidiyorum.Hoşçakalınız.



19 Şubat 2017 Pazar

Kurdela ile bileklik yapımı


Merhabalar,

Düğmeden yüzük ve kolye yaptıktan sonra,bir de bileklik yapmaya karar verdim.Tabii işin uzmanı olmadığım için basit modeller tercih ediyorum.Ne de olsa ilk defa bileklik yapacağım.Biraz daha inci boncuğum vardı.Güzel bir takım olacağını düşündüm.Haydi iş başına Sevgi dedim.İlk denemem çok başarılı olmadı.İçime sinmeyince birkaç video izleyeyim bari dedim.Videoları izleyince daha rahat çalıştım.Yaptığım bileklik içime sindi.Ama bir yandan boncuklar,bir yandan kurdelayla uğraşırken yapım aşamalarını fotoğraflayamadım.İyisi mi videoyu burada paylaşayım bari.Hepinize kocaman sevgiler.







Düğmeden takı yapımı

Sevginin Diyarından merhabalar,

Akşamınız şen,mutlu edenleriniz bol olsun.İnsan kendiyle mutluysa kimseyle derdi olamaz diye düşünüyorum Meçhul yolumuzda ilerlerken ağlamaya,sızlamaya inanın hiç gerek yok.İnsan;dünün,bugünün ve yarının kavgası içinde yürürken pek çok güzelliğin malesef farkına  varamıyor.Zamanın koynunda zaman akıp giderken ağlayacağımız tek şey zaman olmalı.

Mutlu insanlar besler hayatı,büyütür kocaman yapar yarınları.Sevgisini katar,açılır açılamayan yolları.Dün gitti,bugün ise hala burada,yarın meçhul.Peki, bugün kaç kişiyi mutlu ettik?

Evet,değerli arkadaşlarım neler yaptık bir göz atalım.Küçük denemelerle kendimi geliştirmeye çalışıyorum.İnsan ürettikçe ruhu ilerliyor,yeni şeyler üretmenin peşine düşüyor.Bir kaç düğmeyle neler yapılabilir?Herkesin evinde irili ufaklı düğmeler vardır muhakkak.Şöyle güzel olanları seçelim,güzel bir yüzük,bir de kolye yapalım.Hem kolay,hem masrafsız,hem de size özel.



Malzemeler:
2 adet düğme
2 adet inci düğme
Biraz inci taneleri
Kutu kolanın taban metali
Biraz deri ip
Yüzük halkası


Kutu kolayı kesip aluminyum çalışmalarımda kullanırım diye düşünmüştüm.Baktım,taban kısmından harika takı olur diye düşünüp ayırdım.Etrafını biraz zımparaladım,üstüne de çekiçle vurup düzledim.Çiviyle de bir delik açtım. Üzerine düğmemi silikonla yapıştırdım.Etrafına misinaya geçirdiğim inci boncukları yapıştırdım.Deri ipimizi de geçirdik,işlem bitti.Kolyemiz kullanıma hazır.



Hele yüzük iki dakikada hazır oldu.Düğmenin ortasındaki çukurluğa inci düğmeyi yapıştırıp,sonra da  düğmeyi yüzük halkasına yapıştırdım. İşte bu kadar basit.Bence hemen deneyebilirsiniz.Harika yüzükler,harika kolyeler yapabilirsiniz.Kıyafetlerinize uygun zevkli tasarımlarınızı sadece size özel kullanabilirsiniz.Hatta arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.Sizlere kolay gelsin.Sevgiler.


16 Şubat 2017 Perşembe

Bilgisayardan peçeteye transfer yapma tekniği


Merhabalar,

Bu tekniği bir yerlerde okumuştum,deneyim,deneyim diyordum.Neyse akşam oturdum bilgisayarın başına,iki dakikalık bir işmiş.Ama çok işime yarayacak.Rahatlıkla peçete dekupaj olarak kullanabileceğim.

Peçeteye transfer yapma tekniği:

Öncelikle bilgisayara kaydettiğiniz bir resim olmalı.A4 kağıdına  katlarına ayırıp incelttiğimiz beyaz peçeteyi bantla yapıştırıyoruz.Peçetenin kağıttan taşan kısımlarını kesiyoruz.Kağıdımızı yazıcıya yerleştiriyoruz.Gerekli programa girerek,yazdır tuşuna basıp yazıcıdan çıkarıyoruz.Resim böylece peçeteye transfer olmuş oluyor.Sonra dikkatlice peçeteyi kağıttan ayırıyoruz.Sıcaklıkla kağıt ve peçete neredeyse birbirine yapışmış gibi oluyor.Artık bu peçeteyi boyama yaparken istediğim yerlerde rahatlıkla kullanabilirim.

Gördüğünüz gibi istediğim müzik notalarını kolayca peçeteye aktarmış oldum.Peçetemiz dekupaja hazır durumda.Siz de istediğiniz desenlere bu şekilde sahip olabilirsiniz.Başarılar.





Ahşap boyamada aseton ile transfer tekniği

Merhaba arkadaşlar,

Gününüz aydın olsun,içiniz baharla dolsun.Dışarıda fırtına var ama gönlümüz bahar olsun.Ben sıcacık evimde otururken,çalışanlara,koşuşturanlara ,bebek büyütenlere Allah kolaylık versin diyorum.Ben de boş durmuyorum hani.Araştırmalar yapıyorum,okuyorum,deniyorum,vaktimi değerlendiriyorum.Çaresizlikler yeni çareler üretiyor bazen.Ahşap boyama yaparken istediğim peçete desenlerini bulamıyorum.Şöyle el yazılı,müzik notalı çalışmalar da yapmak istiyorum.Araştırdım ve artık kolay bir yolunu buldum.Sizlere de faydalı olacağını umuyorum.

Aseton ile transfer tekniği:

Evet bildiğimiz aseton.İstediğiniz resmi yazıcıdan çıkarıyorsunuz.Yazılı kısmı transfer yapacağınız yere yerleştiriyorsunuz.Pamuğa sürdüğünüz asetonu kağıda ileri geri bastırarak sürüyorsunuz.Desen çıkana kadar bu işleme devam ediyoruz.Kağıdı kaldırdığımızda desenin objeye transfer olduğunu görüyoruz.Mesele bu kadar.Aynı tekniği kumaşa da uygulayabilirsiniz.Sonuç başarılı oluyor.


 Artık ,çalışmalarımda bu teknikten faydalanarak daha dolu dolu görseller hazırlayabilirim.Arayan bulurmuş,sevgili arkadaşlar ama bulduğumuz şey güzellikler olsun.Sizlere kolay gelsin.Sevgiler.


Silikonla çiçek yapımı

Merhabalar,

Ben gece kuşu.Gece yaptığımız yayınlara devam edelim.Sıcak silikonla neler yapılabilir?Ben videolara bakıp,sonra da denemeye bayılıyorum.Suplalar,telefon kılıfları,aksesuarlar ve daha birçok şey.Hatta sehpa örtüleri.Değişikliği seviyorsanız,değişik şeyler kullanmak hoşunuza gidiyorsa bunun sonu yok.Silikon tabancanız varsa her şey kolay.İşte minik bir çiçek yapımı.İstediğiniz her yeri,her objeyi süsleyebilirsiniz.Ayna kenarları,yüzükler,yani her şey sizin hayal gücünüze kalmış.



Silikonu küçük damlalar oluşturacak şekilde sıkıyoruz.Soğuyunca çıkarıp tekrar sıktığımız sıcak silikonun üzerine yaprakları dik bir şekilde yerleştirip soğuyana kadar tutuyoruz.İster boyayabiliriz,ister bu haliyle istediğimiz yerde kullanabiliriz.Ben kutumu süslerken kullandım.Gördüğünüz gibi hem kolay,hem de şık çalışmalar yapabiliriz.Benden söylemesi,sizden yapması.

En büyük cezanız mutluluk olsun diyorum ve bugünkü yayını kapatıyorum.Herkese iyi uykular arkadaşlar.











Kutu kaplama


Merhabalar,

Herkes güzel uykusunda mışıl mışıl uyurken ben paylaşımlarıma devam edeyim.Aslında uyku bastırdı,ama bu çalışmamı da paylaşıp güzel rüyalara dalmayı düşünüyorum.Rüyamda bazen çiçekler,bazen boyamalarla uğraşıyorum.Yani günlük hayatın etkileri.Kötü rüya görmekten iyidir değil mi?Hayat dert edinmek için çok kısa dertleri,kaygıları bir tarafa atıp,yaşamaya,düşünmeye,iyiliğe vakit ayıralım.

Bugünkü konumuz cips kutusu.Bir sen eksiktin dedim,seni de boyayalım.Makarna kutusu yapacaktım,ama biraz klasik oldu.Henüz içine makarna koymadım,çünkü mutfakla uyumlu olmadı.Ama güzel oldu.Hadi bakalım.



Kutuyu önce kağıt bantı koparıp yapıştırarak kapladım.Boyayı tutması açısından bantla kaplamak rahat oluyor.Hem de eskitme dokusunu veriyor.Bundan sonra birçok çalışmada kullanmayı düşünüyorum.Cam boyamada da güzel olur .Daha bir sürü boyanacak şey var nasıl olsa.


 Diğer kutu çalışmamda olduğu gibi,önce silikonla dalgalar yaptım.Sonra akrilik siyah boya ile boyadım. Altın sarısı metalik boya ile de hafifçe boyayarak eskitmiş oldum.


İyi ki silikonum var.Minik çiçekler yaparak altın sarısına boyadım.Sonra kendimce uygun bulduğum yerlere yapıştırdım.Güzel bir makarna kutusu ortaya çıkmış oldu.Tabii aslında çöplükte de olabilirdi.Atmadan önce düşünmek de fayda var sanırım.Sizlerin de harika işler çıkaracağına gönülden inanıyorum.Kocaman sevgiler.


Kutu kaplama

Merhabalar,

İyisi,kötüsü,eğrisi doğrusu derken bugünü  de bitirdik.Ben bu saatlerde hep ayaktayım.Geceleri oturmayı seviyorum,özellikle de emekli olduktan sonra.Hatta şu an kahvemi  içiyorum.Bu saatlerde bir şeylerle uğraşıp dururum.Benim için üretim saatleri yani.Şu sıralar boncuklara,takılara taktım kafayı.Ama bugün sizlerle farklı şeyler paylaşacağım.Ayakkabı kutusu.

Kızlara ıvır zıvır koymak için lazım oluyor.Şarz aletleri,tokalar,eski telefonlar vs.Küçük kızımın dolabını toplarken aman Allahım kendimi kaybediyorum.Atsam bir türlü,gerekli mi bilemiyorum.İyisi mi doldur kutuya Sevgi diyorum.Hal böyle olunca iki kutu kaplamam gerekiyor.Neyse birini kapladık,güzel oldu.Bu sefer farklı çalışayım dedim.Antik tarzı yakalamaya çalıştım.Bakalım beğenecek misiniz?





Ayakkabı kutumuzu içinden çıkan parşömen kağıdı ile kapladım.Kağıttan küçük parçalar kopararak,gelişi güzel dekupaj tutkalı ile yapıştırdım.Oluşan kırışıklık boyarken güzel bir doku oluşturuyor.


Sonra kağıdın üzerine sıcak silikonla dalgalar oluşturdum.Üzerini siyah akrilik boya ile boyadım.Altın sarısı metalik boya ile önce silikonla yaptığım dalgaları elimle hafifçe boyadım.Sonra fırçayla boyanın fazlasını peçeteye bırakarak altın sarısıyla boyadım.Fırçada çok az boya olmasına dikkat etmemiz gerekiyor.



Portakal kabuklarını bile değerlendiriyorum, Allahım.Portakal kabuklarından küçük güller yapıp kurutmuştum.Çantanın da kırmızı saplarını bir yerlerde kullanırım diye saklamıştım.Bu işlerle uğraşınca çöpçülüğe de başlıyorsunuz.Şunu bir yerde kullanırım.bunu bir yerde kullanırım derken bir sürü atık maddem oluşuyor.Gördüğünüz gibi çantanın sapları burada işime yaradı.Kuş yuvası gibi yapıp silikonla yapıştırdım.Portakaldan güllerimi altın sarısına boyayarak kutuya yapıştırdım. Böylece kutumu tamamlamış oldum.İçine eski şarz aletlerini filan koyacağım.Kullanılmıyor ama atılamıyor da.Neyse iyi oldu,döküntülerimiz bir yerde toplanmış oldu.Hoşçakalınız.