27 Şubat 2017 Pazartesi

Folyo bant ile ayna süsleme


Merhabalar,arkadaşlarım.

Aynamı umarım beğenmişsinizdir.Sevginin Diyarı'nda her şey denemesi bedava.Hepinizin evinde aluminyum folyo vardır.Folyo bant da bağ evinde vardı.Eşim soba borularını birleştirirken folyo bant ile yapıştırmış.Harika dedim,bütün malzemeler tamam.O halde başlayalım.




Önce mukavvadan büyükten küçüğe olmak üzere üç tane çiçek kestim.Folyo bantları kesip arkasındaki bantı çıkarıp çiçeklerin üzerine yapıştırdım.Çiçeğin arkasına tekrar çıkardığımız folyo bantın arkasındaki beyaz bantı yapıştırdım.




Folyo bantın üzerine elimle bastırıp çiçeğin belirginleşmesini sağladım.Çiçeğin üzerine kurşun kalemle çizikler attım,çiçeğin damarları oluşmuş oldu.




Sonra çiçekleri büyükten küçüğe üstüste getirip,silikonla yapıştırdım.Mukavvayı düzlükten kurtarmak için çiçek yapraklarını kıvırıp şekil verdim.




Üç tane bu çiçeklerden yaptıktan sonra aluminyum folyoyu koparıp elimle sıkılaştırarak ip haline getirdim.Uç kısmından başlayarak içe doğru kıvırdım.Kıvırırken arada silikonla birbirine yapıştırdım.




Ayakkabı boyası sağolsun,imdadıma yetişti,biraz gölgelendirmeler yaptım.Oluşan çiçeklerin ortasına inci boncuk yapıştırdım.




Mukavvayı yaprak şeklinde kesip silikonla damarlarını oluşturdum.Folyo bantı yapıştırdıktan sonra ucu çok sivri olmayan kurşun kalemle damarları belirginleştirdim.Biraz da tık tık yaptım.Düz olan yerleri kurşun kalemin ucuyla nokta nokta vurdum.Sonra mukavvayı biraz yamultup yaprağa hareket verdim.




Diğer aşamada portakal kabuklarını kıvırıp yaptığım güllerimi kullandım.Altın sarısı boyadıklarım uymadığı için mor akrilik boya ile boyadıklarımı kullandım.Evet,bütün malzemeler hazırlandı,sıra aynaya yerleştirmeye gelmişti.Hepsi hafif olduğu için koli bantıyla kolayca yapıştı.Nasıl bir şey ortaya çıkaracağımı bilmediğim için yaprak yetmedikçe yaprak,çiçek yetmedikçe çiçek yaparken yorulmuşum vallahi.Ama güzel oldu,evdeki herkesten olumlu not aldım.Tabii ben de mutlu oldum.



Malum ayna çekimleri biraz zor oluyor.Folyo da parlıyor,hava da kararınca ışıkta çekim yaptım.Tam yansıtmadı ama beğenilerinize sunuyorum.Hepinize kolay gelsin.Sevgiler.



1 yorum: