12 Haziran 2017 Pazartesi

Çiçekler- Petunya

Merhabalar,

Sırada petunyalarımız var.Pembeleri İstanbul Adalar'dan aldım.Taa,İstanbullardan getirdim.Yaz aylarının sorunsuz çiçeği.Güneşi seviyor,suyu da,gübreyi de seviyor.Daha çok çiçek açması için dalları budayabilirsiniz.



Bu petunyam camın önünde ve gölgede olduğu için diğerine göre daha cansız ve boya gidiyor.
Ama ne yapayım cam önüm çiçekli olsun istiyorum.Olmazsa mecburen güneşe alırım.


Petunya tohumlardan üretilebilir.Ama kışa doğru budarsanız ve de donmazsa bahara yeniden canlanır.



  Cam önlerim yaz kış çiçekli olmalı.Kışın da içeri ona göre çiçekler koyuyorum.Karşılarında kahve filan içmek hoşuma gidiyor.Keyifli akşamlar.




Çiçekler-Ceylan sardunyası

Merhabalar,
Öyle böyle derken sıcaklar bastırdı.Yine de akşamlarımız iyi,hatta rüzgarlı.Çiçekler için güzel zamanlar.Hele ki sardunyalar için.Bazen çok sıcaklarda olumsuz etkilenebiliyorlar.Ceylan sardunyasını da ayrı bir severim.Normal sardunyalardan çiçekleri de,yaprakları da daha farklı.Pembesini satın aldım,Bordo olanı çelikten yetiştirdim.

Günde birkaç saat güneş görmeleri yeterli.Aşırı sulama kökleri çürüteceğinden,dikkatli sulamalı,havalar ısındıkça sulama miktarını arttırmalı.Eylül ayına doğru budanması gerekir.Kışın biraz soğuklanması gerekir ki yazın bol çiçek açsın.-5'e kadar dayanıklı,donlardan korumamız gerekir.Çoğaltmak için dalını kırıp dikmek yeterlidir.





Bordo olanı bir arkadaşımdan çelik alarak diktim.,Çok büyük değil ama güzel açtı.Kışı kuzey kapalı balkonumda geçirdi.Nisanın sonuna doğru yaz balkonumuza çıkardım.Balkonumu şenlendiriyorlar.Görüşmek üzere efendim.



10 Haziran 2017 Cumartesi

Boncukla takı yapımı

Merhabalar,

Vakit ilerliyor,yarın kızım üniversite sınavına girecek.Şu an Kamu yönetimi 2.sınıfta okuyor.Öğretmen çocuğu olunca ille de öğretmenlik diyor,şansını bir daha denemek istedi.Sanırım okuduğu için kendi de rahat,ben de rahatım.Oysa ilk girdiğindeki heyecan neydi Allah'ım.Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasım,herkese bol başarılar,tabii benim kıvırcık kuzumu da.

Sona geldik artık,e yani gelelim de.Çok beğendiğim bir takımdı.Sadece resmine bakıp,bir gün yapabilir miyim diyordum.Evet,sonunda yaptım,nasıl kendi kendime ilerlemişim değil mi?Dün eski okulumla iftar yemeğimiz vardı.Takım olarak hazırdı,ufak tefek eksikleri vardı.Onları tamamladım,takı kutum açılır açılmaz arkadaşım hemen aldı.Bu modelin satılacağına eminim,farklı renklerle tekrar yapmayı düşünüyorum.İşin en zor kısmı boncukları misinaya geçirmek.Boncuklar çok küçük olduğu için beni epey zorladı.Ama bir daha yapmam dedirtmedi.

İşte böyle ardaşlar,küçük adımlarla başlayan yeni bir serüven benimkisi.Satın almak isteyen arkadaşlar bloğumdaki bilgilerden yararlanarak bana ulaşabilirler.Bloğuma uğrayıp,misafir olduğunuz için teşekkürler.Umarım hoşça vakit geçirmişsinizdir.Hoşçakalınız.




9 Haziran 2017 Cuma

Boncukla takı yapımı

Merhabalar,
Boncukları seviyorum ne yapayım.Satışlarımdan kazandıklarımla hemen yeni boncuklar alıp başlıyorum işlemeye.Bu sarılı,siyahlı boncukarı görünce bu modelde çalışabilirim dedim,hemen satıldı.Ama duruşu ben burdayım diyor.




Bu takımın yüzüğü bir harika oldu.Ama alan arkadaş yüzüğü  kullanamayacağını söyledi.Öyle herkes benim gibi mi,ihtişamlı yüzükleri seviyorum.Aslında çok sadeyim ama bir şey patlamalı.Ben de yüzük kesin satılır demiştim.Bilekliği satıldı.




Zincirle çalışmayı çok istiyordum,boncuklarımı yeni almıştım,çok uyumlu oldu.Hem satıldı,hem de sipariş aldım.Hadi hayırlısı.Sipariş bile aldım yani.Biraz şımarayım.Kendime de yapmak istiyorum.


Boncukla takı yapımı


Merhabalar,
Takılarımızı yayınlamaya devam ediyoruz.Bu iki modelim çok satılıyor.Kolda harika duruyor,ışıltılı,yüzüğü çok belli olmuyor ama çok gösterişli.Hoop gidiyor.Arkadaşlarım sağolsun,bana her konuda destek oluyorlar.Bloğumda olsun,özel yaşantımda.hatta ürettiklerimde bile yanımdalar,destekçiler.Belki de emekli olduktan sonraki yaşantım onları etkiliyor olabilir.Kimisi ben böyle şeyler yapamam diyor,kimisi kitap yazabilirim diyor.Aslında benimkisi emekli olduktan sonra hayata dik duruş diyebiliriz.Önce sağlık arkadaşlarım.




Yaz için yaptığım bu modeli samimi bir arkadaşıma hediye ettim,güle güle kullansın.


Boncukla takı yapımı


Merhaba arkadaşlar,
Ramazan yemekleri,toplantıları derken günler biraz sıcak da olsa güzel geçiyor.Allah'tan balkonumuz serin,küfür küfür esiyor.Geçen yıl sıcaklarda bol bol seccade işlemiştim.Bu yaz da boncuklarla mı uğraşacağım ne.Ne deyim,kendime kızamıyorum.Gerçi bazen kendime çok güzel söyleniyorum,özellikle de modeli yapamadığımda.Neyine gerek,otursana oturduğun yerde filan.Ama çok sürmüyor başka bir modele geçmiş buluyorum kendimi.
Aman arkadaşlar bu model çok zor değil ama çok uğraştırıcıymış,sanırım bir daha yapmam.Balık sırtı modeli.Bu da satıldı.


Bu modeli çalışmak çok zevkli ve kolay.Diğerlerine göre daha ucuza verdim.


  Bu güzel inciliyi satamadım.Gayet güzel bir model ama incili şeyler çok tercih edilmiyor gibi geldi bana.Tabii ki zevklere göre değişir.Bu takımım fiyatı diğerleri gibi yüzüğüyle 15 TL.İsteyenler olursa diğer modellerden de bu fiyata satabilirim.Balık sırtı hariç diyelim..Fiyat çok uygun olunca da kapış kapış gidiyor takılarım.Benim ki hobi olduğu için çok fazla ticari amaç gütmüyorum.


Boncukla takı yapımı


Merhabalar Arkadaşlarım,
Yayınımıza devam edelim,Bu modeli çok beğenerek yaptım,hele yüzüğüyle çok uyumlu oldu.Artık modellere bakarak  nasıl yapılabildiğini çözmeye başladım.Tıpkı örgü gibi.Takı kutum açılır açılmaz hemen satıldı.



Boncuklarımız kristal boncuk.Aradığım her rengi,her boyutu bulmak zor olsa da uyumlu bir şeyler yapmaya çalışıyorum.Bu cici de satıldı.



Yaz renkleri olsun diye genelde mavi tonlarında boncuklarla çalıştım.Bu modelin siyahı bir harikaydı,daha sonra siyahını yapmayı düşünüyorum.Bu mavişimiz de satıldı.Güle güle kullansınlar.


Boncukla takı yapımı

Merhaba Değerli Dostlar,

Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.Bloğuma epeydir uğrayamadım,çalışmalarımı biriktirdim.Fotoğrafladım,kendimce sakin bir zamanı bekliyordum.İstanbul'a gittim,geldim,sonra yatılı misafirlerimi ağırladım.Mübarek ramazana kalabalık akrabalarımızla girdik,her şey yolundaydı anlayacağınız.

Bir sürü takılar yaptım,bir sürü satışlar yaptım,derken bugüne geldik.Şimdi sıra sizler de,çalışmalarımızı sergileyip,sizlerin yorumlarını değerlendireceğiz.Takı yapımında basitten başlayarak,bol video izleyerek,epeyce yol katettiğimi düşünüyorum.Beğendiğim modelleri zaman buldukça yapmaya çalışıyorum.Yani bir şeyi kafaya koyduktan sonra başarmamak diye bir şey yok.Kursa da gitmedim ama takı yapmayı sonunda başardım.Hatta yaptıklarımı satıyorum bile.

Vaktiniz varsa,böyle şeylere meraklıysanız,bir yerden başlayabilirsiniz.Ufak satışlarla mutlu olabilirsiniz.Beni bu kısmı ilgilendiriyor çünkü.Başarmak ve yaptığın şeyin beğenilmesi.Beğenilince de bana mutlu olmak kısmı düşüyor.Nerden başlayacağımı bilemiyorum,hadi bakalım neler yapmışız.
 Mavişimizi eltimin kızına hediye olarak yaptım,güle güle kullansın.



 Bu mavişimiz satıldı.




Bu güzellik de yaptığım yüzüğüyle satıldı.Arkadaşlarım iyi günlerde kullansınlar.





Fiyatlar uygun olunca arkadaşlarım üçer üçer aldılar.Tabii ki ben de mutluluktan dört köşe oldum..