3 Şubat 2017 Cuma

Ahşap boyama

Merhabalar,

İyi ki bu buat kapaklarını çatıya çıkıp bulmuşum yani kontraplakları.Kızım odasına istemişti,doğum günü de yaklaşınca hadi bakalım iş başına Sevgi dedim.İzlediğim videolardan da yola çıkarak farklı bir şeyler ortaya çıkarmaya çalıştım.Boyaları daha rahat kullanmaya başladığımı düşünüyorum,
ayrıca değişik resimler de kullanarak sadece peçete dekupaj yapmamış oldum.Dekupaja biraz hareket kazandırmaya çalıştım.


Peçeteye uygun renkler seçerek,kağıt havluyla küçük darbelerle boyamaya çalıştım.Sonra peçeteyi katlarından ayırarak dekupaj tutkalıyla yapıştırdım.Sonra bulduğum kafes resmini keserek dekupaj tutkalıyla yapıştırdım.




Çiçekçilerin kullandığı plastiğe benzer kumaşı bir şeyler yaparım diye saklamıştım.Rastgele keserek  resmin üzerine yapıştırdım.Üzerini hafifçe metalik gümüş rengiyle boyadım.Hafif bir ışıltı yakalamış oldum.



 Diğer çalışmamda takvim yapraklarını kullandım.Rastgele kopardığım sayfaları dekupaj tutkalı ile yapıştırdım.Üzerine bisiklet resmini yapıştırdım.Kartondan kelebek keserek üzerine peçetelerden minik çiçekleri keserek yapıştırdım.Kelebeği tamamen yapıştıracaktım ki çalışmama hareket kazandırır diye düşünerek sadece ortasından yapıştırdım.Boş kalan yerleri de uygun peçetelerle dekupaj yaptım.Çalışmamı çok beğendim.Artık biraz aşama kazandığımı düşünüyorum.








Sonra bu çalışmaları birleştirmek gerekiyordu.Çikolata paketinin sarılmış olduğu lacivert kurdelayı saklamıştım.Resimleri sıcak slikonla kurdelaya yapıştırdım.Çalışmam böylelikle sonuçlandı.Ben beğendim.Umarım sizler de beğenmişsinizdir.Başka çalışmalarda görüşmek üzere.



2 yorum:

  1. Her seferinde çıtayı yükseltiyorsun annem 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey de zamana ihtiyaç var.Biraz biraz açılıyorum gibi.Öpüyorum.

      Sil