19 Şubat 2017 Pazar

Düğmeden takı yapımı

Sevginin Diyarından merhabalar,

Akşamınız şen,mutlu edenleriniz bol olsun.İnsan kendiyle mutluysa kimseyle derdi olamaz diye düşünüyorum Meçhul yolumuzda ilerlerken ağlamaya,sızlamaya inanın hiç gerek yok.İnsan;dünün,bugünün ve yarının kavgası içinde yürürken pek çok güzelliğin malesef farkına  varamıyor.Zamanın koynunda zaman akıp giderken ağlayacağımız tek şey zaman olmalı.

Mutlu insanlar besler hayatı,büyütür kocaman yapar yarınları.Sevgisini katar,açılır açılamayan yolları.Dün gitti,bugün ise hala burada,yarın meçhul.Peki, bugün kaç kişiyi mutlu ettik?

Evet,değerli arkadaşlarım neler yaptık bir göz atalım.Küçük denemelerle kendimi geliştirmeye çalışıyorum.İnsan ürettikçe ruhu ilerliyor,yeni şeyler üretmenin peşine düşüyor.Bir kaç düğmeyle neler yapılabilir?Herkesin evinde irili ufaklı düğmeler vardır muhakkak.Şöyle güzel olanları seçelim,güzel bir yüzük,bir de kolye yapalım.Hem kolay,hem masrafsız,hem de size özel.



Malzemeler:
2 adet düğme
2 adet inci düğme
Biraz inci taneleri
Kutu kolanın taban metali
Biraz deri ip
Yüzük halkası


Kutu kolayı kesip aluminyum çalışmalarımda kullanırım diye düşünmüştüm.Baktım,taban kısmından harika takı olur diye düşünüp ayırdım.Etrafını biraz zımparaladım,üstüne de çekiçle vurup düzledim.Çiviyle de bir delik açtım. Üzerine düğmemi silikonla yapıştırdım.Etrafına misinaya geçirdiğim inci boncukları yapıştırdım.Deri ipimizi de geçirdik,işlem bitti.Kolyemiz kullanıma hazır.



Hele yüzük iki dakikada hazır oldu.Düğmenin ortasındaki çukurluğa inci düğmeyi yapıştırıp,sonra da  düğmeyi yüzük halkasına yapıştırdım. İşte bu kadar basit.Bence hemen deneyebilirsiniz.Harika yüzükler,harika kolyeler yapabilirsiniz.Kıyafetlerinize uygun zevkli tasarımlarınızı sadece size özel kullanabilirsiniz.Hatta arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz.Sizlere kolay gelsin.Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder