9 Şubat 2017 Perşembe

Silikonla gül yapımı.



Merhabalar,Sevgili Arkadaşlar,

Silikonla yaptığım çalışmalar daha bitmedi.Bu da ne bitmek tükenmez silikonmuş dediğinizi duyar gibiyim.Bu sefer de gül yapmaya çalıştım.Silikonu merak ettim neymiş,ne değilmiş?

Silikon;karbon,silisyum ve oksijenden oluşan bir maddeymiş.Bitki ve insan iskeletinde silisyumdan bir miktar mevcut.Silkonun kullanım alanı hayli geniş.Çeşitlerine göre kullanım alanı değişiyor.Kumaşlarda,kağıtta su geçirgenliğini azaltmak için kullanılıyor.Silika camın esas bileşeni.Mine,emaye,çanak çömlek yapımından tutunda elektronik aygıtların yapımında dahi kullanılıyor.Tabii bir de bizim evde takı yapımında kullanılıyor!!!


Evet,gülümüzü nasıl oluşturduk anlatmaya başlayayım.Yanmaz kağıdın üzerine az bir miktar boyutlu boncuk boya sıktım.Ahşap boyama kursuna gittiğim zaman almıştım.Boyanın içinde sim var diyebiliriz.



Simli boyanın üzerine biraz silikon sıkıyoruz.Üzerini hemen tekrar yanmaz kağıtla kapatıp küçük bir kapakla bastırıyoruz.




Kapağı kaldırıp oluşan yaprağın dalgalanması için yanmaz kağıtla bir sağa sola doğru rastgele kıvırıyoruz.Soğuyunca üzerindeki kağıdı çıkarıp yaprakları biriktirmeye başlıyoruz.Ben bazılarında gümüş simli boya,bazılarında pembe simli boya kullandım.Dikkat ederseniz boncuk boyası silikonu kristalleştirdi.


Daha sonra bu yaprakları sıkı bir şekilde kıvırarak gülün göbek kısmın oluşturmaya çalıştım.Yaprakları kıvırırken silikonla yapıştırıyoruz.Her yaprağı birbirine karşı gelecek şekilde yapıştırıyoruz.Gülün dış yapraklarını biraz daha büyük çalıştım. Gülün oluşumu bitince sap kısmını bıçakla kesip düzleştirdim.Ola ki yapraklar dağılır diye elimden bırakmadan silikonladım.Sonra üzerine beyaz bir keçe yapıştırdım.Keçenin üzerine küçük bir çengelli iğne taktım.





Güzel gülümü sevince hemen yakama iğneledim.Silikon kolyemi taktım,yine silikondan yaptığım yüzüğümü  taktım.Taktım takıştırdım anlayacağınız.Sonra da  ver elini arkadaş ziyareti.Umarım kendi halindeki çalışmalarımı beğenmişsinizdir.

Yarın güzel şeyler olacak diye düşünelim,güzelliklere niyet edelim.Hepinize kucak dolusu sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder