29 Ekim 2016 Cumartesi

Yatak örtüsü

İyi günler dileğiyle,güzel bir güne başlayalım.Yeğenimin düğünü için İzmir'e gittim.Tabii bu güzel çalışmaları kaçırmak istemedim.Her gittiğim yere artık daha gözlemci bakıyorum.Çok temiz ve güzel bir çalışma olmuş,yapanın eline sağlık.Çocuklarımız da iyi günlerde kullansınlar.Tabii bu kadarla olmaz,diğer çekimlerimi de sizlerle paylaşacağım.Sevgilerle.












Salon takımı


Evet,bunlar da gelin kızımızın dantel kumaş karışımı salon takımı.Sizlere örnek olması açısından paylaştım.Üç kızınız olunca böyle paylaşımları  internette sürekli takip edip dosyalıyorum,zamanı gelince de yapmaya çalışıyorum.

 Pembe,gönlüm sende.Pembe rahatlatıcı bir renk,sakinleştirici.Eskiden yatak odası pembeye,oturma odası maviye boyanırdı.Günümüzde de hastanelerde pembe renk kullanımı yaygınlaşmış durumda.
Demek ki,insanı olumlu etkiliyor.Ben de pembenin her tonunu severim.Hayatınızın toz pembe olması dileğiyle.








Seccade örnekleri


Herkese merhabalar,İzmir çeyiz sayfamız devam ediyor..Harika bir seccade harika bir yeşil,harika işlemeler,tabii harika bir gelin,harika bir damat var ortada görünmeyen.Ömür boyu mutlu olurlar inşallah.




Gelin kızımıza yapılan seccade.Harika bir mor,asaletin rengi.




Gelelim yakın çekime,malesef  bu nakışın adı yok.Adı yok, ama kendi var,güzelliği var.Adını siz koyun.Sevgiyle kalın.

                             

Seccade örneği


Çeyizde seccade olmadan olmaz.İşte,sizlere  güzel bir seccade örneği.Artık eski etamin işlemeler kalmadı,yerini hazır ürünler aldı ,artık seccade işleyen kızlar da kalmadı.Aslında elişi yapmak,insana her şeyi unutturuyor.Bence dikkati toplayan bir şey de.















Çiçekler-Kasımpatı


Bağdaki kasımpatım.Geçen yıl çiçekçiden almiştım.Çiçekleri bitince dipten budadım.Bütün kışı balkonda geçirdi.Üzerine kar da yağdı.Nisan gibi bağa götürüp diktim.Çok güzel büyüdü.Cinsi bodur kasımpatı.Çok sorunsuz bir çiçek,zamanı gelince kendi kendine çıkıyor.

Üretimi:Kökten de ayırıp çoğaltabilirsiniz.Ayrıca dallarından kırıp hemen toprağa dikebilirsiniz.Mutlaka tutar merak etmeyin.

Bol çiçekli günler diliyorum herkese.Sevgiyle kalın.








Kahvaltılık

Hanidir denemek istiyordum.Yufkam buzluktaydı,akşamdan çıkardım,malum pratik bir şey.İnternette görmüştüm tariflerini.Kolayca yapılıyor.Tavsiye ederim.

Baklavalık yufka ile gözleme

3 tane hazır baklavalık yufka ile bir porsiyon elde ettim.Üç yufka üstüte iken ezilmiş peynir,maydanoz koyup dört tarafından katlayıp,suyla kat yerlerini ıslatıp dağılmasını engelliyoruz.Sıvı yağda gözleme şeklinde pişiriyoruz.Biz beğendik,çıtır çıtır oldu.Afiyet olsun.





24 Ekim 2016 Pazartesi

Oklava işi şalın yapılışı

Merhabalar,kızıma nişanı için bu şalı örmüştüm.İnternette epey bir araştırma yaptım,Bu modelde karar kıldım,hele böyle açıklamaları olunca örneği çıkarmak daha kolay oluyor.Burada oklavayla yapılmamış ama oklavayla alınan iplerin uzunluğu aynı olacağı için  ben oklavayla ördüm.İlk biraz zorlansam da sonra elim alıştı,daha rahat örmeye başladım.

Aşağıdaki resimler alıntıdır.





İsterseniz cetvel de kullanabilirsiniz.Ben oklavayla yaptım.Kolay gelsin.Sevgiler.


Oklava işi şal



Merhabalar,                                                                                                                                                       
  Sizlerle kızıma ördüğüm şalı paylaşmak istiyorum.Artık kayınvalide   oluyorum,yapmam gerekenişlerden biri de kızımın nişanına kadar güzel bir şal örmekti,Uzun zamandır elime örgü       almamıştım.Ha gayret Sevgi dedim ve başladım.Nişana kadar yetiştirebildim.Alize iple ve oklavayla   bayağı samimi olduk diyebilirim. Kırmızı nişanlığın üzerine  de çok yakıştı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 






Şalın uç püsküllerini kredi kartıyla yaptım.Böylece daha uzun olmasını sağladım.Zevkli şeyler,mutlulukla ördüm.Mutlulukla kullansınlar.Bakalım arkadan gelenlere neler yapacağız.İşimiz daha çok yani.Sevgiler.






Lif örneği

Lifi örülmüş olarak aldığım için nasıl örüldüğü hakkında bir fikrim yok.Sadece örneğini sizlerle paylaşmak için resimledim.Belki beğenip örmek isteyenler olabilir.Damat bohçasına koymuştum.Kıyıp da kullanmamışlar gördüğünüz gibi.



Lifin arkası





Ahşap boyama tepsi

Geçen kış emekli olunca ahşap boyama kursuna gittim.İlk tepsim olduğu için nasıl yaptığımı hiç hatırlamıyorum.Hocamın da yardımı çok oldu.Çok heyecanlandım,kurstan çıktığımda dayak yemiş gibiydim.Sonra alıştım tabii ki.İlk tepsimi kızıma hediye ettim.

Emeklilik yıllarını da değerlendirmek lazım.Aslında hayatın her anı değerli.Hayatımı böyle güzelliklerle paylaşmak hoşuma gidiyor.Profesyonelce değil de böyle acemice çalışmalar daha heyacanlı oluyor.Hayatımızın her anında güzellikler olması dileğiyle.




Ahşap boyama anahtarlık




Merhabalar,İstanbul'a kızıma gidince boş durmak olmaz,giderken boyalarımı,fırçalarımı yanıma almıştım.Uçakla gideceğimiz için biraz endişelenmiştim ama güvenlik kontrolünden sorunsuz geçebildim.Önce farklı renklerle çalıştım,ama beğenmedim.Sonunda bu renklerde karar kıldım.Gülleri çok seviyorum.Çalışmalarımda ille de gül olmalı.Etamin de bile güllü örnekleri tercih ediyorum.


Peçete dekupaj tekniği ile yaptığım anahtarlık.Önce objemizi peçeteyeİ uyacak renklerde boyuyoruz.Sonra peçetemizdeki desenleri kesiyoruz.Peçetenin tek katı kalıncaya kadar katları çıkarıyoruz.Belirlediğimiz yerlere peçete tutkalı ile üstünden sürerek yapıştırıyoruz.Peçetenin yırtılmaması için tutkalı fırça yardımıyla bolca sürüyororuz.Kuruduktan sonra vernikliyoruz.

Seramik çalışmaları

Kızıma her gittiğmde bir şeyler yapıyoruz.Ümraniye'den seramik objeleri aldık,metalik boya ve yapıştıracağımız deseni seçtik.Dört kat boyadıktan sonra,kolay transfer yöntemiyle kağıttaki deseni objeye aktardık.


Kolay transfer çok basit bir yöntem.Obje önce boyanır. Kağıttaki desen  objeye gelecek şekilde yerleştirilir.Suya batırıp sıktığımız süngerle kağıt hafif ıslatılır.Biraz bekleyip kağıt yavaşca kaldırılır.Desen objeye yapışıp kalır.Tıpkı çocukların kollarına yaptığı çıkarma gibi.



Üçlü  bir çalışma oldu.Devamı bir daha ki gidişime inşallah.Gayet uyguna mal oldu.Yanılmıyorsam tabak 7 TL,vazo 10 TL idi.Gerisi de bize kalmış.Gülü severim dedim ama ortancalara da bayılırım.
İstanbul'da seramik objelerin fiyatı buradan hayli ucuz.İstanbul'dan alıp burada boyamak lazım.





Uç danteli


Herkese selamlar.Hazır kızımın yanındayken bazı çekimler yapayım dedim.Ördüğüm uç dantelleri.
Tek kişilik yatak takımı.Ben hem basit,hem güzel örnekleri seviyorum.Okuldan gelince stres atma yolları.Bir de üç kızınız olunca,iş başa düşüyor.Hepsini severek ördüm.Düğüne yakın nakışçıya verdim,eline sağlık,güzel yapmış,beğendim.Damat bohçasının içine koydum.Örüp kenara koymakta fayda var.Her şey hazır olunca düğün sırasında telaşa da gerek kalmıyor.Yalnız kumaş türleri zamana göre değişiyor,piko işlerini sona bırakmakta fayda var.Sevgiler.








Dantel bohça

Evet ,kızımın çeyizlerine devam edelim.Bu danteli seneler önce satın almıştım.Zamanını bekliyordu.Sonunda zamanı geldi,Sevgi soluğu nakışçıda aldı.Damat bohçası yaptık,ama evin bir çok yerinde örtü olarak kullanılabilir.Daha ördüğüm bohçalar var,onları da diğer kızlarıma saklıyorum.Yani onlar da sıralarını bekliyorlar.Sevgiyle kalın.












Danteller

Şimdi sıra kızıma ördüğüm yatak odası takımında.Bu kat kat gülleri nasıl yaptıysam,şimdi masal gibi geliyor.O zamanlar sürekli dantel ördüğüm için elimden işler güzel çıkıyordu.Şimdi için mümkün değil görünüyor.Artık kaba işlerle uğraşıyorum.Allah torun nasip ederse de bol bol örgü yayınlarım herhalde.Yaptığım işler bulunduğum noktaya göre değişiyor.Bakalım daha neler var yaptığım.









Dantel runner


Aaa,bu dantelimi çok seviyorum.Peçeteleri vitrinde çok güzel duruyor.Kelebek gibi.Yaptığımı övmüş gibi oluyorum ama amacım size ifade edebilmek.

Masa için kare şeklinde örmüştüm.Kare şeklini beğenmeyince,köşelerini itinayla kestim, runner şekline getirdim.Modern bir görünümü olunca kızım da bu şekilde kullarım anne dedi.Benim de emeğim boşa gitmemiş oldu.Benim ördüğüm zamanlar kare masalar modaydı,runnerler yoktu.Düşündüm,taşındım ve bu hale getirdim.Böylece dantelimiz günümüze uyarlanmış oldu.İyi günlerde kullansınlar.Sevgiyle kalın.












Kaneviçe bohça

Devam edelim.
Arkadaşımın kızıma hediye ettiği bohça.Unutulmayacak bir hediye.Teşekkürler Zeynep'ciğim.Arkadaşım demek hatalı olur,kardeşim demeliyim.

İnsanın hayatında dostluklar çok önemli.Hele gurbette olunca arkadaşlarım zamanla dost,daha da zaman geçtikçe kardeş oluyor.Allah'a çok şükür kardeşim diyebileceğim birkaç arkadaşım var.Akrabaların,annen,baban olmayınca onların yerini komşularım,arkadaşlarım alıyor.Hal böyle olunca da burayı bırakıp,başka bir yere gidemedik.Canım arkadaşlarım.deyip,sizlerle de arkadaş olmaya başladığımızı  sevinçle söyleyebilirim.Sevgilerle.




Etamin panolar

Merhabalar,İstanbul'a kızımın yanına gidince ilk işlediğim panoları fotoğraflayım dedim.Mutfağımaasmıştım ama kızımın hoşuna gidince ona verdim.Ne yapalım paylaşmak gerek.

Baksanıza pek basitler.Önceleri bunları işlemek bile zor geliyordu.Sonra seccadeler filan derken elimalıştı.Şimdi daha rahat işliyorum.Gül dedim,ortanca dedim,lavantayı da seviyorum ama lavantayı işlemek biraz zor.Renk karmaşası fazla.Acemi işleri işte.Mutlu kalın.                                                                                                                                                                                  












9 Ekim 2016 Pazar

Pastalar

Merhabalar,çocuklarımın çok sevdiği bir pasta ile başlayalım.Benzer tarifleri internette var.Ben kendi tariflerimle yapıyorum.Hem kolay,Hem lezzetli bir pasta.

Vişneli-Halleyli Pasta






Malzemeler

1 büyük paket halley

1 paket petibör busküvi

1 poşet kremşanti

1 paket çikolata sosu

Süt

Kreması

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

Yarım su bardağı şeker

Kremayı pişirip soğutuyoruz.Koyu bir kıvamda olması gerekiyor.Mikserle çırpıyoruz.Sonra 1 poşet kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıyoruz.Hazırladığımız muhallebinin içine katıp,iyice mikserle karıştırıyoruz.Başka bir yerde halleyleri küp küp kesiyoruz,büsküvileri kırıyoruz.Hazırladğımız kremayla karıştırıyoruz.Bolca ceviz ve çekirdekleri ayıklanmış vişneleri katıp hafifçe kariştırıyoruz.Borcama döküp,buzdolabına koyuyoruz.Servis yapmadan önce çikolata sosunu üstüne döküyorum.Servisi kadehlerde yaparsanız sunum daha güzel oluyor.Afiyet olsun.

Yapım aşamaları









Son kalan dilimi çekebildim.Misafirle ilgilenirken unutmuşum. Birçok yerde benzerlerini yedim ama,sanki bana benimki daha güzel oluyormuş gibi geliyor.Denemenizi tavsiye ederim.

Keçe çalışmalarım



Merhabalar Sevgili Arkadaşlar, bakalım bugün neler var Sevgnin Diyarında.

Ne içindeyim zamanın
Ne de büsbütün dışında
Yekpare,geniş  bir anın
Parçalanmaz  akışında

                              A.H.Tanpınar



Zaman takıntısı,şairlerimizde de var.Zaman konusu ,zamanın boşa akışı çok önemli.İşte zamanın akışından çıkarabildiklerim,zamandan koparabildiklerim.


 

Kızımın deri büyük bir çantasını bu şekilde değerlendirdim.Keçeleri de bir arkadaşım vermişti,ortaya böyle bir şeyler çıkardım.Kışın bu örtülerimi seriyorum.Zevkle kullanıyorum.




Çantadan kalan daha küçük parçaları da bu şekilde değerlendirdim.Kenarlarını simli iple ördüm.Aslında deri ile çalışmak çok zevkli,yumuşacık,kolayca kesilip değerlendirilebiliyor.


Keçeden yaptığım minik gülleri strafor topuna iğneleyerek birleştirdim.Her misafir geldiğinde çocuklar darmadağın ediyor,ben toparlıyorum.Şimdi ev çiçeklerle dolup taşınca mecburen bağ evine götürdüm.