3 Mart 2017 Cuma

Silikondan çiçek yapımı


Merhabalar dostlar,

Ben bol  kitaplı,bol silikonlu günlerdeyim.Elimdeki kitabın heyecanından sabaha karşı uyumuşum.Belki okumuşsunuzdur,Gözlerini Sımsıkı Kapat'ı.Kitap öylece kitaplıkta duruyordu.Şimdiye kadar niye okumamışım anlamadım.Kalın bir kitap okur muyum,okuyamaz mıyım derken başladım.İyi ki başlamışım elimden bırakamadım.Kitap çekmeli insanı,biz kitap okumak zorunda olmamalıyız.Kitap çağırmalı beni,ben de elimdeki işi bırakıp okumalıyım.Bu kitap tam anlamıyla böyle.Uykum var ama merakımdan okumaya devam ettim.İşte böyle arkadaşlar okumadıysanız mutlaka okuyun derim.

İzlediğim videolardan yola çıkarak silikonla harika çiçekler yaptım.Hemen bir silikon tabancası almanızı öneririm.Silikonla çalışmak inanılmaz zevkli.Kafamda bir çok çalışma planı var.Zamanla daha güzel çalışmalar yapmayı umuyorum.Şimdi isterseniz çalışmamıza bir göz atalım.Bakalım beğenecek misiniz?







Telim olmadığı için kafamdaki bu çalışma sırasını bekliyordu.Ta ki arkadaşım kahveye çağırana kadar.Sağolsun arkadaşım kapıcıya söyleyip bitişikteki inşaattan getirtti.Epeyce telim var artık.Telle de güzel şeyler yapılabiliyor.Kafamda telle de yapılacak şeyler ürettim.Sırasıyla tabii,çünkü bu çalışmalar hayli vakit alıyor.Öncelikle telimizi kesip aşağıdaki gibi şekillendiriyoruz.



Oluşturulan dalların üzerine silikonu sıkıyoruz.Üzerini yanmaz kağıtla kapatıp bardakla bastırıyoruz.
Silikon sıcak olduğu için elimizle şekil vermemiz mümkün olmuyor.Silikon soğuyunca  rahatlıkla yanmaz kağıttan ayrılıyor.

 Kerpetenim,pensem,rahmetli babamın.Çok meraklıydı alet edavata.Kerpeteni teli keserken kullandım,penseyi de teli kıvırırken.Hayatımda ilk defa elime kerpeten aldım desem yalan olmaz.
Akrilik boya ile boyadım çiçeklerimi.Metalik bakır rengi ve metalik yeşil rengi yeni aldım.Bakır rengine bayıldım doğrusu.Sonunda çalışmamın başarılı olması tabi ki beni çok mutlu etti.




Ama şişem de güzel olmuş değil mi?Şişemi önce kağıt bant yapıştırarak kapladım.Kağıt bantı koparıp bazı yerleri üstüste gelecek şekilde dik,yatay,çapraz yapıştırıyoruz.Önce beyaz akrilik boya ile boyadım.Çiçeklerle uyum sağlaması için altın metalik boya ile azar azar elimle boyadım.Sonra boncuklarımı misinaya geçirip ağız kısmına doğru doladım.Baktım şişede bir boşluk var.Aynı yöntemle silikonla çiçekler yapıp şişeye yapıştırdım.Ben mutlu oldum.Bir şeyler başarmak güzel bir duygu.İşin içine duygu,hayal gücü girince insan mutlu oluyor.Bu mutluluğu da sizlerle paylaşmak harika bir şey.Hepinizi mutluluğa,ve başarıya davet ediyorum.Sevgiler.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder