9 Ocak 2017 Pazartesi

Portakallı muhallebi



Merhabalar,

Güzelliklerimize devam edelim.Karla karışık yağmur var dışarıda.Su için dağların karlı olması çok önemli.Hafiften karımız yağarken,biz de portakallı muhallebi tarifiyle içimizi ısıtalım.Çok güzel oldu,kesinlikle tavsiye ederim.

Portakallı Muhallebi

Portakal peltesi için

3 su bardağı portakal suyu
3,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı toz şeker

Muhallebi için

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
 3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
vanilya

Yapılışı

Önce portakalların suyunu sıkıp,nişasta ve şekeri ekleyip pişiriyoruz.Pişerken üzeri göz göz olsun.
Dibini ıslattığımız kek kalıbına döküyoruz.O soğurken muhallebiyi pişiriyoruz.Sonra yavaşça portakallı peltenin üzerine muhallebimizi döküyoruz.Soğuyunca buzdolabında beklemeye alıyoruz.Servisten önce kalıbımızı ters çeviriyoruz.Nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.Hava müsait olmayınca pazarda bulamadım.Muhallebisini mikserle çırpmaya gerek yok,hiç pütür filan olmuyor.Afiyet olsun.Sevgilerimle.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder