27 Ocak 2017 Cuma

Süt kutusundan çiçek Yapımı

Merhabalar,Değerli arkadaşlarım.

Güzel bir günün ardından burdayım.Büyük kızım tatil için burada,yeğenim burada.Daha ne olsun,sizlerinde keyifli bir gün geçirmenizi dilerim.Boş vakitlerimde izlediğim videolarla birçok şey öğrenip,yapabileceğimi gözüme kestirdiğim çalışmaları denemeye gayret ediyorum.Sonuç başarılı olunca da çok mutlu oluyorum.İzlediğim videolarda süt kutusundan çok güzel güller yapılıyordu.Ben de denemeye karar verdim.Yapım aşamalarını sizlerle de paylaşmak istedim.


Gerekli malzemeler:
Süt kutusu
Sıcak slikon
Tutkal
Alüminyum folyo
Mukavva
Biraz ip
Öncelikle iki tane süt kutusunu kesip güzelce deterjanla yıkayıp,kuruladım.




Kutunun çizgileri doğrultusunda küçük bir bardak ve kahve fincanını ölçü olarak kullandım.Kalemle çizdikten sonra keserek yuvarlak şekiller oluşturdum.Kutunun kenarından ince bir şerit kestim.Köşesinden kutunun renkli katmanını çıkardım.Hemen soyuluyor.O ince şeriti ikiye katlayıp içe doğru kıvırarak gülün orta kısmını oluşturuyoruz.


Yuvarlak kestiğimiz parçaları ortadan dörde bölüyoruz.Sürfile makasıyla hafif şekil veriyoruz.Sonra elimizle yaprakların kenarlarını kıvırıp çiçeğin yapraklarına doğal bir görünüm vermeye çalışıyoruz.


En küçük kestiğimiz yuvarlak parçayı zemin olarak kullanıp yaprakları slikonla yapıştırıyoruz.Önce dört yaprak,ikinci kat için daha küçük yapraklardan üç tane yapıştırıyoruz.Ortasına da minik kıvırdığımız gülü yapıştırıp çiçeğimizi tamamlıyoruz.İlk çiçeğim çok başarılı olmadı ama sonrakilerde daha başarılı oldum..


Mukavvaya önce kalın bir ipi slikonla dal olacak şekilde yapıştırdım.Yanlarına mukavvadan yapraklar kestim,yaprakların üzerine sıcak slikonla damarlarını yaptım.
Sonra da  mukavvayı alüminyum folyo ile kapladım.Önce alüminyum folyoyu elimde biraz kırıştırdım.Sonra mukavva parçasını tutkalladım.Üzerine folyoyu yapıştırdım.Elimle  folyoyu iyice düzelttim.Siyah mürekkeple ya da ayakkabı boyası da olabilir,folyoyu boyadım,kağıt havlu ile fazla mürekkepleri sildim.Böylece dalgalı bir görünüm sağlanıp,gümüş havasına bürünüyor.Evde şeffaf ayaklarım vardı.Tablomu üzerine yerleştirdim,benim için gayet başarılı bir çalışma oldu.Daha tabii ki devamı var.Şimdilik yemek saati,hoşçakalınız.




2 yorum: