1 Ocak 2017 Pazar

Yemekler-Eliböğründe

Merhabalar,
Bağda her şey rahat,çeşme suları donmuş,musluklar akmıyor,biz de mümkün olduğu kadar bulaşık çıkarmamaya çalışıyoruz.Bidondaki sular buz gibi.Elinizi yıkadığınıza bile pişman olabilirsiniz,donarak içeri gelip sobanın yanında üşüyen ellerinizi ısıtmak da biraz nostalji oluyor.Su olmayınca da gazete kağıtları imdadımıza yetişiyor.Çıkan çerçöp sobada yanıyor,oh be dünya varmış diyor insan.Bir de yemeği eşiniz yaparsa,benim için tam bir konfor.Bugün yemeğimiz Eliböğründe.
Buraya ait yöresel bir tat.Burada sizlerle paylaşmak istedim.

İstediğiniz miktarda kuşbaşı eti,dana-koyun farketmez tepsinin bir yanına,biber ve domatesi bir yanına yerleştiriyorsunuz.Üstüne bol sarımsak,biraz  kuyruk yağı,biraz da sıvı yağ ilave edip,fırına sürüyoruz.Evdeki fırında veya,dışardaki fırınlarda pişirebilirsiniz.Her türlü sonuç harika.Denemeniz dileğiyle.Afiyet olsun.Sevgiler.








3 yorum:

  1. Afiyet olsun Sevgi hanimcim

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun Sevgi hanimcim

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim,hep beraber olsun.Bloğuma uğramanıza çok sevindim.Sevgiler.

    YanıtlaSil