18 Mart 2017 Cumartesi

Fermuardan takı yapımı

Bugün şanlı tarihimizin en nadide günlerinden biri.Biraz hüzün,biraz gurur, içiçe giren duygular.Önünde saygıyla eğilecek tarihi bir sayfa.Hiçbir zaman unutulmayacak şehitlerimiz.Dünyanın en kan dökülen savaşı.250 bin şehit,ruhları şad olsun.

Merhaba Değerli Dostlar,

Akşamınız neşeyle,sevgiyle dolsun.Güzellikler bizi bulsun.Hep mutluluğun peşinden koşup durmayalım,biraz da o  bizi arayıp bulsun değil mi?Dün İstanbul'dan büyük kızım geldi.Bugün beraberdik,yani mutluluk bizimleydi.Güzel bir günün ardından sıra yaptığım takılara geldi.Fermuardan yaptığım kolyeyi kaptı gitti.Oysa ki kendime yapmıştım,baktım çok yakışmış,kendime gene yaparım dedim,güle güle kullansın.Nasıl çok yakışmış değil mi?




Fermuarı tuhafiyeden 4 liraya aldım.Boncuklar  da  5 lira filan.Ama bir sürü boncuk başka çalışmalarda kullanılmak üzere bekliyor.Kullandığım boncuklar yarım boncuk.Yapıştırması rahat oluyor.Yaplışı da gayet basit.Sıcak silikonla canınızın istediği şekilde boncukları yapıştırıyorsunuz.Kenarına siyah danteli fermuarın arka tarafından yapıştırdım.

Bitince de hemen kızınız gelip üstüne yatar.Kızınız varsa takı çalışmalarınızda çok dikkatli olmanız gerekiyor,gördüğünüz gibi.Şaka şaka.
Güle güle kullan,güzel kızım.






Bu da ben.Hangisi mi?Fermuarlı kolyemden bulabilirsiniz.Neyse ki kolyemi önceden takmıştım.Burası Şirinler Anaokulu.Emekli öğretmenler olarak davetliydik.Unutulmayacak kadar güzel bir gün geçirdik.5 yaş gurubu,hepsi de geleceğin adam olacak çocukları.Fotoğraftaki teyzemiz,değerli öğretmenimizin ilkokul öğretmeni.70 yaşında,köyünde okuyan ilk kız. Ne kadar gurur verici değil mi?.İnanın çok  duygulandım.Geçmiş,bugün ve gelecek.aynı tablodayız.Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder