18 Mart 2017 Cumartesi

Fermuardan yüzük ve bileklik yapımı

Merhabalar Dostlar,

Takı çalışmalarımız hızla devam ediyor.Farklı şeyler üzerinde çalışmayı seviyorum.Fermuardan harika takılar yapılabiliyor.Evde mutlaka vardır fermuar,tabii olmayabilir de.Önemli değil,bozulan fermuarları değerlendirebiliriz.Düğmeleri atmak yok,bundan sonra fermuarlara da farklı bir gözle bakacağız.Ben bundan güzel bir yüzük yapabilirim mesela deyip,hayal gücümüzü çalıştırmaya başlayacağız.Fermuar deyip geçmeyelim.Çok basit malzemelerle,farklı şeyler yapabiliriz.

Tuhafiyeden aldığım fermuarı,bir daha ki gidişimde yüzük olarak görünce inanamadı hanım.Yüzüğün etrafındakileri boncuk sandı,yakından epeyce inceledi,Allah Allah deyip.sat bunları sat,dedi. Güldüm.









Gördüğünüz gibi fermuarımız etek fermuarı diye satılıyor.Boyu tam bileğime uygun geldi.Siyah kenarları kesip,çakmakla hafiften yakıyoruz.Sadece sarı dişleri kalıyor.


 Yüzüğümüzüm malzemeleri bu kadarcık..Fermuarı içine doğru kıvırıp ara ara siyah iplikle diktim.Sonra etrafına diğer parçayı bolluk bırakarak yine iplikle diktim.Fermuardan oluşan çiçeği keçenin üzerine yapıştırıp keçenin fazla kısımlarını kestim.Sonra yüzük halkasına yapıştırdım,gayet sağlam oldu,çok rahat kullanıyorum.Elde çok hoş duruyor.Şu sıralar sık sık takıyorum.



Bileklik de aynı şekilde oluyor.Kenarlarını çakmakla hafif yakmayı unutmayın.Uç kısmına düğme diktim.Diğer ucu da güzelce diktim.Takı malzemeleri burada nerede satılıyor bilemiyorum.Sizler daha zevkli aparatlarla çalışabilirsiniz.Ben kendimce pratik çözümlerle takımı tamamlamaya çalışıyorum.Sizlere kolay gelsin.Hepinize güzel günler diliyorum.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder