30 Mart 2017 Perşembe

Boncuktan bileklik yapımı


Herkese merhabalar,

Vakit gece,herkes uykuda.Yaşanan güzelliklerle birlikte susan gece,uyuyan hayat,dinlenen dünya.Yarının gün ışığı rüyalarımızda.Bahar kokulu rüyalar kuşatsın uykumuzu.Bağırıp da sesimizi çıkartamadığımz rüyalardan uzak,mışıl mışıl,renkli renkli olsun rüyalarımız.

Boncuklarla uğraşmaya devam ediyorum.Çok basit ,minik örnekler.Elimin alışması için basit örneklerle antrenman yapıyorum.Her şey pratiklik istiyor.Heveslenmişken acemiliğimi atıp farklı takılar yapmayı düşünüyorum.Basitten zora doğru.Kendimce uğraştığımı biliyorsunuz.Her seferinde daha güzelini yapabilmek.Benim için önemli olan bu.Çalışmalarımızı da arşivlemiş olalım.

Kızlarım renkli renkli bileklikler istiyor.Renkli boncuklarla çalışmak çok zevkli oluyor.Çarçabuk bitirdiğim bileklik ve yüzük.Yapılış aşamalarına bakalım.Biraz misina ,biraz boncuk.Gerisi size kalmış.Karışık renkli boncuklar almıştım.Poşeti 1,5 TL.Yarısından azı başka çalışmalar için bekliyor.





Misinayı kopçanın deliğinden geçirip ,misinayı ortalıyoruz.Bir ucuna boncuk,diğer ucuna boncuk yerleştirip,üçüncü boncuğun içinden geçiriyoruz.İşlem sadece bu kadar.Çok rahat ve zevkli çalışılıyor.





Burada örnek tam olarak görünüyor.Boncuk çalışmalarını bilgisayar masamın üzerinde yapmak zorundayım.Videoları izle,durdur,başlat,işle.Bu şekilde işimi bitiriyorum.Arada da sizler için fotoğraflamaya çalışıyorum.


Bilekliğin kopçasını takmak için sarı boncuklarla halka oluşturarak bilekliği tamamladım.Ona uygun olarak bir de yüzük yaptım.Daha iyilerinde görüşmek üzere.İyi geceler,renkli rüyalar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder