21 Aralık 2016 Çarşamba

Supla yapımı

Herkese merhabalar,

Yaptığım suplaların yapım aşamaları merak edilince resimleri yayınlayıp,gerekli açıklamaları yapayım dedim.İnternet'te birkaç video izleyince denemeye karar verdim.Bu çalışma için öncelikle silikon tabancasına ihtiyacımız var.


İstediğimiz ebatta kartondan,mukavvadan yuvarlak bir kalıp çıkarıyoruz.Ben  tavamı kullandım.Kurşun kalemle tavanın etrafını çizince kalıp çıkmış oluyor.Kalıbın üzerini yanmaz kağıtla kaplıyoruz.Fazlalıkları bantla mukavvanın arkasına yapıştırıyoruz.Önce slikonla kalıbın etrafını oluşturuyoruz.Sonra kenarlardan iç kısma doğru istediğiniz şekli verebilirsiniz.Şekiller mutlaka birbirine değmeli ki bütün oluşturabilelim.Yoksa suplada kopukluklar olabilir.Yavaş yavaş bütün kalıbı şekillerle dolduruyoruz.Çabucak kuruduğu için hemen kalıptan çıkarıyoruz.Kolayca çıkıyor zaten.


Sonra da istediğiniz renk akrilik boya ile boyayabilirsiniz.İsterseniz ojeyle de  boyayabilirsiniz.Orijinali ojeyleydi,ben akrilik boya ile boyadım.Siz nasıl isterseniz.Suplaları kalıptan çıkarınca oluşan ince slikonları küçük bir makasla kesip temizliyoruz.Kenarda oluşabilecek fazlalıkları,bozuklukları makasla kesip düzeltiyoruz.Bir suplaya yaklaşık 2 adet silikon gidiyor.Praktikerden koca bir paket almıştım,fiyatı 20 TL.koçtaş'ta 39 TL. idi.Fikriniz olsun diye yazıyorum.Paketin daha yarısı duruyor.Sanırım onunla da kızıma yaparım,ama başka modelde.

İlk yaptığınızda acemilik oluyor,aşağıdaki ilk yaptığım,sonra silikonu daha düzgün kullanmaya alışıyorsunuz.Hatta daha sonra kafanızda modeller uçuşmaya başlıyor.Acaba altısını da başka model mi çalışsam dedim ama takımı bozmak istemedim.Sizlerin daha güzel suplalar yapacağınıza eminim.




Hafta sonu misafirim var.Hazırladığım suplaları ve peçete halkalarını nihayet kullanacağım.Son görüntüler o zaman.Herkese iyi akşamlar.

3 yorum:

  1. Tamamen silikon mu kullandiniz

    YanıtlaSil
  2. Tamamen silikon mu kullandiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz.Tabi ki tamamen sıcak silikonla çalıştım.Sonra metalik akrilik boya ile boyadım.Ama ojeyle de boyayabilirsiniz.Sevgiler.

      Sil