18 Aralık 2016 Pazar

Bağda pazar keyfi


Kaldığımız yerden devam edelim.

Eşim böyle işleri çok güzel yapar,o yüzden bana bırakmaz.Malzemeler domates,biber, sarımsak,biraz da kuyruk yağı.Tabii ki nefis bir tat,etten daha lezetli.Sadece bununla karın doyurulabilir.Bir de kuzuneli soba lazım.








Patates közlemeden olmaz.Isınan pideler eşliğinde yemeğimiz,onu görsellemek istemedim.


Sobanın başında çay keyfi ve kestane kebap.Kestaneyi sevmeyen yoktur sanırım,kış akşamlarının vazgeçilmezi.


Gelelim muşmulamıza.Tadı fena değil,bağımızdan.Baharda çiçekleniyor,kasım başlarında meyve
sini veriyor.Sayılamayacak kadar faydalı bir bitki.Çalı türünde.Yaprağından çekirdeğine kadar kul
lanımı var.C vitamini bakımından zengin,bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.Böbrek
kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı,ayrıca sinirleri güçlendirir.Özellikle hamilelerde düşüğü 
engeller.Muşmulanın çekirdeği idrar şöktürücü özelliğe sahip.Yaprakları da kaynatılıp içilirse şeker
hastalığına iyi geliyor.Bunları okuduktan sonra muşmulayı bağda bıraktığıma üzüldüm.Hemen yemeliyim.



Bağda gün batımı.


Balkondan çektiklerim.Hava soğuk,baharda bahçeyi daha rahat görüntülerim.Kasımpatılar kurumuş.


Akşamın ilerleyen vakitleri.Gün sessizce yok oluyor.Akşamın derin sessizliği kendini göstermeye başlıyor.İşte sessizliğin ,karanlığın sesi.


İşte bugün böyle,dünyayı biraz sessize alıp,yaşadığımız anı yakalamaya çalıştık.Ama yarın pazartesi,herkesin okulu var.Yaşasınn,emeklilik.




2 yorum:

  1. Hepsi çok güzel görünüyor bende yemek isterdim o yemeklerden :)

    YanıtlaSil
  2. Gelince yaparız inşallah.Öptüm.

    YanıtlaSil