27 Aralık 2016 Salı

Biberli Ekmek


Merhabalar efendim,güzel bir arkadaş toplantısından sonra artık tariflere başlayabiliriz.Benim için yeni bir tarif.İlk kez yaptım ve çok beğendim.Bundan sonra da sık sık yapmaya karar verdim.Burada içini hazırlayıp,lahmacun şeklinde yaptıranlar oluyor.Hatay yöresinde farklı baharatlarla daha harika oluyor.Yöresel bir tat.Bizimki de kendi imkanlarımız doğrultusunda ama çok güzel.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Malzemeler
500 gr un(Ben 5 su bardağı un kullandım.)
yarım çay bardağı süt
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaşmaya
1tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için
1 çay bardağı pul kırmızı biber(ben yarım çay bardağı kullandım)
2 tane küçük soğan
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı kavrulmuş susam(ben kavurmadım.)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay bardağı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz.

Yapılışı
Önce hamurumuzu mayalayalım.Öncelikle şunu söyleyeyim,ben biraz daha su ekledim.Yumuşak bir hamur olacak.Benimki su ilaveme rağmen sert oldu.Bu arada kendime çok kızdım,bilmediğin işe ne kalkışırsın dedim,falan filan.

Hamur mayalanırken içimizi hazırlıyoruz.Pul kırmızı biberi yarım çay bardağına ıslıyoruz.Soğanları küçük doğrayıp sıvı  yağda hafif kavuruyoruz.Sonra içine baharatları,susam,cevizi ekleyip,biraz daha karıştırıyoruz.Bu karışımın 2/3'ünü hamurun içine katıp yoğuruyoruz.

Sonra tepsimizi yağlayıp,hamurumuzu tepsiye elimizle bastırarak yayıyoruz.Üzerine harcımızın geri kalanını yayıyoruz.Küçük kareler halinde kesip 180 derece hafif ılık fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.Hamurum sert olmasına rağmen nefis bir biberli ekmek oldu.En kısa zamanda denemeniz dileğiyle.



2 yorum: