27 Aralık 2016 Salı

Sodalı Buzluk Böreği


Merhabalar,tariflerimize kaldığımız yerden devam edelim.Misafir öncesi yaptığımız hazırlıkları buzlukta muhafaza etmek bizler için pratiklik oluyor.Hem elimizin ayağımızın dolaşmasına gerek kalmıyor,hem de fazla yorulmamış oluyoruz.Hal böyle olunca da kim korkar misafirden oluyor.

Bu böreğimi ilk kez yaptım,bir arkadaşta yemiştim,çok güzeldi ama normal buzluk börekleri gibidir diye düşündüm,tarifini sormadım.Sohbet içerisinde geçince anladım ki maden sulu ,bol malzemeli bir börekmiş. Tat harika,yapılışı kolay,herkese tavsiye ediyorum.

Malzemeler
6 adet yufka
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ

Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra bir yufkayı tepsiye serelim.Böreğin sosu bir hayli fazla.Çorba kepçesiyle bir kepçe sosu yufkanın üzerine döküp,elimizle her tarafına yayıyoruz.Dörde katlayıp,artı şeklinde kesiyoruz.İçine ben peynir koydum,Kesilen yufkaları bohça şeklinde kapatıyoruz.Bu arada böreklerden sütlü karışım tepsiye filan akabiliyor.Biraz dinlendirdikten sonra buzdolabı poşetlerine sıralayıp,buzluğa kaldırıyoruz.Buzluktan çıkarır çıkarmaz üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.Sevgiyle kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder