17 Kasım 2016 Perşembe

Reyhan Şerbeti



Merhabalar.Bugün değerli bir arkadaşıma kahvaltıya gittik.Tabii ki her şey harikaydı.Kahvaltıdan sonra hahve içmezsek olmaz.Sade kahvelerimizin yanında reyhan şerbetimizi yudumladık.Reyhan şerbetini ilk defa içtim ve çok beğendim.Tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Renk ve koku mükemmel.






Reyhan Şerbeti yapılışı:

Bir bağ taze reyhan
2 litre kaynamış su
1çay kaşığı limon tuzu
10 yemek kaşığı şeker

Reyhanı yıkadıktan sonra,kaynayan suyu reyhanın üzerine döküyoruz.5 dakika bekledikten sonra limon tuzunu ilave ediyoruz.Limon tuzunu ilave edince reyhan yukarıdaki rengi alıyor.Yoksa bu renk elde edilmiyor.Sonra şekerini koyup karıştırıyoruz.Beklemeden süzüyoruz.Buzdolabında soğutuyoruz.Servisi soğuk oluyor.Hemen konuklarınıza ikram etmelisiniz.Benden söylemesi.

Tabii hemen araştırdım.Reyhanın faydaları neler?

1-Öksürük giderir.
2-Bağırsak sancılarına,mide bulanmasına,bağırsaktaki gaz şişkinliklerine iyi gelir.
3-Hazmı kolaylaştırır.
4-Uykusuzluğu giderir.
5-Grip,soğukalgınlığı ,ağız yaraları ve uçuktan korur.

Daha ne olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder