24 Eylül 2017 Pazar

Anlatımlı bileklik yapılışı


Merhabalar,
Bu modelin yapım aşamalarını sizlerle paylaşmak istedim.Çünkü ben de yapımı anlatılıyorsa mutlu oluyorum.Kolaylık sağlıyor modeli işlerken.Boncuk renklerini bulmak çok zor oluyor.Zümrüt yeşili çalışmak istediğim bir renkti,nasılsa denk geldim,hemen aldım.Boncuğu görünce model gözümde oluşuyor.Çalışmak istediğim modelleri bilgisayar ortamında dosyalıyorumBöylece kafamdaki çalışmaları sırasıyla yapmaya çalışıyorum.




0,25 nolu misina kullandım.Gördüğünüz gibi misinayı ortalayarak çalışıyoruz.İki uca da bir kristal boncuk,dört tane kum boncuk geçiriyoruz.


Dört kum boncuğun en baştakine iğneyi görüldüğü şekilde geçiriyoruz.


Böylece kenardaki pıtırcıklar oluşuyor.


Her iki misina ucuna bir kristal boncuk geçirip,karşılıklı olarak bir kum boncuğun arasından geçirip misinayı sıkıyoruz,böylece boncuklar yerleşip,model oluşuyor.


Şimdi tekrar başa döndük.Yani iki aşamada model tamamlanıyor.Tekrar bir kristal boncuk,dört kum boncukla modelimize devam ediyoruz.



 Bilekliğimizi bu şekilde bitirdikten sonra,sıra kenarlarına geliyor.Pıtırcıkların üste gelen bir tanesinin içinden bir kum boncuk,bir sarı kristal boncuk,gene bir kum boncuğu iğne yardımıyla geçiriyoruz.


İşte sonra da böyle güzel bir bilekliğimiz oluyor.Bunu daha takamadım.Kışlık kıyafetlerime daha uyar diye düşünüyorum.


Hadi bakalım evde biraz misina,biraz boncuk varsa hemen yapmaya başlayabiliriz.Herkese iyi çalışmalar.Kocaman sevgiler.Başka modellerde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder