25 Kasım 2016 Cuma

Sodalı kıymalı börek

Merhabalar,herkese iyi günler.Günümüze güzel bir tarifle başlayalım istiyorum.
Nefis bir börek,denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Malzemeler

5 adet yufka
2 şişe maden suyu
3 yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet iri patates
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan

Yapılışı:





Önce az yağda soğan kavrulur,sonra kıymayla kavurma işlemine devam edilir.Kıyma kavrulunca 1 adet çiğ patates rendelenip kavrulan kıymanın içine konur.Oacak söndürülür.Tuz,karabiber,kımızı biber ve kekik ilave edilerek karıştırılır.Kıyma ikiye ayrılır.




Tepsi yağlanır,ilk yufka serilir,yufkanın kenarları tepsinin dışında bırakılır.2. yufka serilir,kıymanın yarısı yayılır.


Sonra 3. ve 4.yufkalar serilir,tekrar kıyma  konur.Son yufka üstüne serilir,dışarı sarkan yufkalar böreğin üzerine bohça gibi kapatılır.

Böreğin harcı hazırlanır.3 yumurta çırpılıp,yarm çay bardağı sıvı yağla karıştırılır.2 şişe maden suyu içine dökülür,karıştırılır.2 şişe maden suyu olur mu demeyin,börek gerçekten çok güzel oluyor.Karışımı yufkanın üzerine azar azar döküyoruz.Yufkaların karışımı içine çekmesi için çatalla hafif delikler açıyoruz.Karışımı yufkalar iyice çekince dilimleyip fırına veriyoruz.170 derecede pişiriyoruz.Sonra parmaklarınızla beraber yiyiyorsunuz.Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder