17 Kasım 2016 Perşembe
Hibiskus Şerbeti
Mevzu reyhan şerbetiyle bir hibiskus şerbetine geldi.O da güzel olurmuş,dendi ve değerli arkadaşımız bir koşu mutfağa gidip hazırlamış geldi.Tabii tam rengini almadan çektiğim için fazla görsel olmadı.Yoksa rengi harika bir kırmızı oluyormuş.
Bir tane kurumuş çiçeğe,gördüğünüz gibi kaynamış su konmuş.Yapılışı Reyhan şerbeti gibi,sadece limon tuzu konmuyor.Çünkü kendi tadı ekşi.Bir de damak zevkinize göre gülsuyu konuyor.Dolapta bekletildikten sonra soğuk servis yapılıyor.
Hibiskus Çiçeği:(Japon Gülü)
Kuru çiçeğini aktarlardan alabiliriz.Gelelim faydalarına;
1-Tansiyon ve kolesterolü düşürür.
2-Mide kanserine karşı korur.
3-Kilo vermeye yardımcıdır.
4Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Biliyorsunuz ki her şeyin fazlası zarar.Özellikle hamileler de bitki çaylarının olumsuz etkileri olabiliyor.Her şey kararında.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder