26 Kasım 2016 Cumartesi

Karışık kızartma konservesi

Merhaba arkadaşlar,

Konserve yapmaya biraz geç kaldım,ama  az da olsa kızartmalı bu tarifi denemek istedim.

Patlıcan,kırmızı biber ve yeşil biberi sıvı yağda kızartıyoruz.Sonra domateslerin kabuğunu soyup

robottan geçiriyoruz.Geniş bir tencerede domatesleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Bu arada

tuzunu atıyoruz.Altını söndürmeden kızarttığımız patlıcan ve biberleri koyup,hafifçe

karıştırıyoruz.Bir iki taşım kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Kapağını sıkıca

kapatıp,ters çeviriyoruz.Soğuyana kadar bu şekilde bekletip,buzdolabımıza ya da serin bir yere

koyuyoruz.Ben ilk kez yaptım,güzel olur diye düşünüyorum.Afiyet olsun.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder