Konserve yapmaya biraz geç kaldım,ama az da olsa kızartmalı bu tarifi denemek istedim.
Patlıcan,kırmızı biber ve yeşil biberi sıvı yağda kızartıyoruz.Sonra domateslerin kabuğunu soyup
robottan geçiriyoruz.Geniş bir tencerede domatesleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Bu arada
tuzunu atıyoruz.Altını söndürmeden kızarttığımız patlıcan ve biberleri koyup,hafifçe
karıştırıyoruz.Bir iki taşım kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.Kapağını sıkıca
kapatıp,ters çeviriyoruz.Soğuyana kadar bu şekilde bekletip,buzdolabımıza ya da serin bir yere
koyuyoruz.Ben ilk kez yaptım,güzel olur diye düşünüyorum.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder