Sütlü Börek:
4 adet yufka
2 adet yumurta
2,75 su bardağı süt
Dörtte bir su bardağı sıvı yağ
peynir
Tepsimizi bolca yağlayalım ,yoksa yapışıyor,tepsiden çıkarması zor oluyor.Yufkamızı tepsiden dışarı taşacak şekilde seriyoruz.Üstüne biraz büzdürerek 2.yufkamızı seriyoruz.Peynirimizi koyup,3.ve 4.yufkaları sırasıyla biraz büzdürerek tepsiye yerleştiriyoruz.Hazırladığımız sütlü karışımı kepçeyle
yufkaların üstüne döküyoruz,yufkaların her tarafına karışımı dökelim.Sütlü karışımdan yaklaşık bir kepçe ayıralım.Tepsiden sarkan yufkaları böreğin üstüne kapatıp,kalan bir kepçe karışımı üstüne dökelim,böreğin her yerinin ıslanmasına dikkat edelim.Fakat yufkaların üzerine bastırmayalım.
Gördüğünüz gibi bol sütlü karşımı içine çekmesi için biraz bekleyeceğiz.Sonra dilimleyip,üzerine bol susam dökeceğiz.180 derecede pişireceğiz.
Böreğin karışımı içine çekmiş hali.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder