21 Aralık 2016 Çarşamba

Sütlü Börek

Merhabalar,gece gittikçe derinleşirken ,sanki karnımız da acıkmaya başladı.Sütlü böreğim,tarifi bende saklı.Anneciğim yapardı,biraz yaşlandı,şimdi ben yapıyorum,yani tarif annemin.Malum fırından fırına ,tepsiden tepsiye lezzet değişiyor.Bir kez baklava tepsisinde pişirdim,bizim sütlü börek gitmiş,sanki başka börek gelmiş.Borcamda da denemedim.Fırınım midi boy olduğu için ben 4 yufkayla yapıyorum.Sizin fırınınız büyükse 6 yufka iyi olur.Karışımın da miktarını arttırmak gerek.Sütü ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor.

Sütlü Börek:
4 adet yufka
2 adet yumurta
2,75 su bardağı süt
Dörtte bir su bardağı sıvı yağ
peynir

Yapılışı:Önce bir kapta yumurtalar çatalla çırpılır,sonra süt ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
Tepsimizi bolca yağlayalım ,yoksa yapışıyor,tepsiden çıkarması zor oluyor.Yufkamızı tepsiden dışarı taşacak şekilde seriyoruz.Üstüne biraz büzdürerek 2.yufkamızı seriyoruz.Peynirimizi koyup,3.ve 4.yufkaları sırasıyla biraz büzdürerek tepsiye yerleştiriyoruz.Hazırladığımız sütlü karışımı kepçeyle
yufkaların üstüne döküyoruz,yufkaların her tarafına karışımı dökelim.Sütlü karışımdan yaklaşık bir kepçe ayıralım.Tepsiden sarkan yufkaları böreğin üstüne kapatıp,kalan bir kepçe karışımı üstüne dökelim,böreğin her yerinin ıslanmasına dikkat edelim.Fakat yufkaların üzerine bastırmayalım.



Gördüğünüz gibi bol sütlü karşımı içine çekmesi için biraz bekleyeceğiz.Sonra dilimleyip,üzerine bol susam dökeceğiz.180 derecede pişireceğiz.


Böreğin karışımı içine çekmiş hali.




 Afiyet olsun.Bu böreğimi de denerseniz pişman olmazsınız.Pasta tarifi de yarına kalsın.Hepinize iyi geceler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder