Sayfalar

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Bağ manzaraları

Merhabalar,

Bahar bağımıza böyle geldi.Sarmaşık gülümüzün ilk çiçeklenişi.İnsanın içini ısıtıyor adeta.Bir taraftan geçen yıldan dökülen tohumlar fışkırıyor,bir taraftan yeni çiçek dikimleri başlıyor.Yabani otları temizleme çalışmaları,bir yandan sulama çalışmaları.Ama yağmur çiçeklere ilaç gibi geliyor.Sen istediğin kadar sula,yağmur bir başka yarıyor çiçeklere.



Hatmi çiçeği,katmerliymiş.Tohumdan üretim.Hatmi çiçekleri ikinci yılında çiçekleniyor.Geçen yıl çok küçüktü,çiçeklenmedi.Bu yıl en güzel çiçeklerimden birisi oldu.Tohumlarını toplayıp bahçenin başka yerlerine de ekmeyi düşünüyorum.



Bodrum papatyası:Fidanlıktan aldım,küçük olmasına rağmen çok güzel açtı.Yayılıcı ve çok yıllık bir çiçek.Kışın kurusa da bahara yeniden canlanacak.


Kirazlarımızın çiçekli fotoğraflarını daha önce yayınlamıştım.Bu sene bol bol kiraz yedik.


Cosmos:Çok naif,onlar da geçen yıl dökülen tohumlardan.





Lillium:İlk defa yetiştirdim.Soğanları mart gibi diktim,çok sorunsuz bir çiçek.Onca yağmura,fırtınaya doluya rağmen çiçeklerini esirgemedi.Saksıda balkonda da rahatça büyütebilirsiniz.



Hatmi çiçeklerim tohumdan demiştim.Hepsi bu bahar açtıkları için renkleri sürpriz oldu benim için.Bunun da rengi çok güzelmiş.


Papatyaları taze sürgünlerinden dikmiştim.Giderek çoğaldılar.Bu bahar harika açtı,göz doldurucu bir çiçek.Bahçenin başka yerlerine dikmeyi düşünüyorum.


Glayör:İlk defa yetiştirdim.Soğanları mart ayı gibi diktim.Hepsi de tuttu.Soğanları 15 gün arayla dikerseniz,hepsi bir anda açıp bitmez.Böylece bahçeniz glayörsüz kalmamış olur.



Dutlar,çilekler afiyetle yedik.


Tradescantia andersoniana:Bu çiçeğim de soğanlı bir bitki.Bahar aylarında canlanıp güzel çiçeklerini göstermeye başlıyor.Yeri hiç uygun olmadı,baharda güzelliğini gösterebilecek başka bir yere taşıyacağım.




Papatyalar her bahçe de olmalı.Baktıkça içinizde kocaman bir canlılık oluşuyor.



Dahlia:İki paket almıştım,sadece bir yumru bahçeme misafir oldu.Mart ayı gibi toprakla buluşturup bekliyorsunuz.Zamanı geldiğinde güzel çiçeklerini sizden esirgemiyor.


Beyaz dahliaları,fidanlıktan iki saksı almıştım.Şu ana kadar durmadan açtılar.Seneye de yumrular daha çoğalır.



Evet,çiçekler daha çok.ama bugünlük bu kadar olsun.Başka bir yerden devam etmek üzere şimdilik hoşçakalınız.Aman çiçeksiz kalmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder