3 Nisan 2017 Pazartesi

Çiçekler-Yaprağıgüzel


Merhabalar,Değerli Arkadaşlarım,

Çiçekler,minik kuzularım benim.Havaların ısınmasıyla kış uykularından uyandılar,her gün biraz daha büyüyorlar.Güzelliklerini görünce de dayanamıyorum,fotoğraflarını çekmeye başlıyorum.Böylece büyüyüp gelişmelerini de arşivlemiş oluyorum.Çiçek yetiştirmeyi Google'dan öğrendim.Bakımlarını ,çoğaltma şekillerini,tohumlarını sürekli araştırırım.Ben de bu arada bildiklerimi paylaşıp,çiçek sevdalılarına yardımcı olabilmek isterim.

Yaprağıgüzel çiçeğini çok seviyorum.Nazsız,çabuk büyürler.Nazsızdırlar dedim ama yavru ağzı yaprağı güzelim,birkaç senedir bende,bir türlü canavarlaştıramadım.Süzüm süzüm süzülüyor anlayacağınız.Birazcık büyüdü,sizlerle tanıştırayım dedim.


Alacalı yaprağı güzelim.Büyüdükçe dallarından koparıp tekrar dikiyorum.Dallarını suda köklendirebilirsiniz.Direk toprağa da dikebilirsiniz.Her iki ihtimalle de tutar,arsız bir bitkidir,çabucak büyür.Çabuk yaşlandığı için de sürekli çelik alıp dikmek gerekir.


Yapraklarının daha çok pembe olması gerekir ama pembeleşmedi.Belki baharla gerçek rengini bulur.İki senedir büyütüyorum,bu 3.nesil.



Bu yaprağı güzelimi bir iş yerinden istemiştim.Tek,küçük bir daldı.Bu 2.nesil ama aldığım yerdeki gibi güzel olmadı.Balkonum çok aydınlık,güney cephesi,belki ondan olabilir.Yaprağıgüzeller suyu sever,şu günlerde iki günde bir su istiyorlar.Susayınca hemen yaprakları yumuşuyor.Kışın daha az su istiyorlar.Yazın ise her gün suluyorum.

Sulama işi biliyorsunuz çiçeğinizin yerine ,yaşadığınız yerin havasına göre farklılıklar gösterebilir.K.Maraş,yazın sıcak olduğu için,benim balkonum güney cephede olduğu için her gün sulamam gerekiyor.Yaprağıgüzel olmazsa olmazlarımdan.Umarım faydalı olabilmişimdir.Hoşçakalınız.




2 yorum: