Vişneli-Halleyli Pasta
Malzemeler
1 büyük paket halley
1 paket petibör busküvi
1 poşet kremşanti
1 paket çikolata sosu
Süt
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Kremayı pişirip soğutuyoruz.Koyu bir kıvamda olması gerekiyor.Mikserle çırpıyoruz.Sonra 1 poşet kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıyoruz.Hazırladığımız muhallebinin içine katıp,iyice mikserle karıştırıyoruz.Başka bir yerde halleyleri küp küp kesiyoruz,büsküvileri kırıyoruz.Hazırladğımız kremayla karıştırıyoruz.Bolca ceviz ve çekirdekleri ayıklanmış vişneleri katıp hafifçe kariştırıyoruz.Borcama döküp,buzdolabına koyuyoruz.Servis yapmadan önce çikolata sosunu üstüne döküyorum.Servisi kadehlerde yaparsanız sunum daha güzel oluyor.Afiyet olsun.
Yapım aşamaları
Son kalan dilimi çekebildim.Misafirle ilgilenirken unutmuşum. Birçok yerde benzerlerini yedim ama,sanki bana benimki daha güzel oluyormuş gibi geliyor.Denemenizi tavsiye ederim.
Mmmmhh ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMmmmhh ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil